Krokante botergarnalen met gezouten eidooiersaus
Deze knapperige garnalen bedekt met boter zijn om je vingers bij af te likken! Gezouten eendeneigeel wordt maandenlang in pekel bewaard, waardoor het een rijke smaak en romige textuur krijgt.
Bereidingstijd: 45 minuten
4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
- 550g garnalen met kop en schil
- 6 gezouten eendeneieren
- 5 teentjes knoflook
- 65g ongezouten roomboter
- 1 tl vissaus
- 1/8 tl suiker
- 2 lente -uien
- 1 rode peper
- Peper, naar smaak toevoegen
- Olie
- Breng de boter op kamertemperatuur en snijd de boter in gelijkmatige blokjes. Snijd de lente -uien, knoflook en de rode peper fijn. Scheid de eidooiers van het eiwit. Stoom de eidooiers gaar in 20 minuten en vervolgens prak je ze fijn.
- Snijd een inkeping in de rugzijde van de garnalen en haal de darmen eruit. Dep de garnalen goed droog. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 ℃ en frituur de garnalen (5 garnalen per keer) voor 3 minuten.
- Smelt de boter op laag vuur in een pan. Gebruik een spatel om de boter, terwijl het smelt, gelijkmatig over de bodem van de pan te verspreiden. Voeg de eidooiers toe en roer het goed door de boter heen. Draai het vuur naar middelhoog, doe daarna de knoflook erbij en bak de knoflook op tot het geurig wordt. Zodra er belletje gevormd zijn, schep je de garnalen erbij en breng het op smaak met de vissaus, suiker en peper. Strooi als laatste de lente-uien en de rode pepers erdoorheen.