Canh Kho Qua Don Thit: soep met gevulde bittermeloen

Vietnam

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Squid Brand Vissaus 300ml Squid Brand Vissaus 300ml
€ 1,99
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Lungkow Vermicelli 250g Lungkow Vermicelli 250g
€ 1,40
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Bevroren Bitter Meloen 500g
Diepvries
Bevroren Bitter Meloen 500g
€ 4,30
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Diepvries
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Niet op voorraad
€ 15,10
Furui Gedroogde Zwarte Zwammen Reepjes met Witte Achterkant 100g
Aanbieding 37%
Furui Gedroogde Zwarte Zwammen Reepjes met Witte Achterkant 100g
Speciale prijs € 1,49 Normale prijs € 2,35
Swanson Heldere Kippenbouillon 1000ml Swanson Heldere Kippenbouillon 1000ml
€ 5,00
Informatie

Bereidingstijd: 20 minuten


Kooktijd: 1 uur


Aantal porties: 4



Canh khổ qua dồn thịt is een specialiteit uit Zuid-Vietnam. In deze soep zit bittermeloen gevuld met varkensgehakt. Khổ betekent ‘tegenspoed’ en qua betekent ‘voorbijgaan’. Mensen uit Zuid-Vietnam eten dit gerecht op de eerste dagen van het nieuwe jaar in de hoop dat tegenspoed zal voorbijgaan, in de hoop pech in het verleden te laten en een vredig nieuw jaar te beginnen.



INGREDIËNTEN

  • 1kg bittermeloen

Vulling:

  • 500g varkensgehakt
  • 400g garnalen, gepeld
  • 15g gedroogde boomoortjes
  • 50g glasmie
  • 2 tl sjalot
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl peper

Bouillon:

  • 3 liter water
  • Vissaus
  • Kippenbouillon
  • Zout

Garnering (optioneel):

  • Lente-uistengels
  • Koriander

BEREIDINGSWIJZE


Doe de gedroogde boomoortjes in een kom met warm water en laat het 15 minuten weken. Doe de glasmie in een andere kom met warm water en laat het 5 minuten weken. Snijd intussen de garnalen en sjalot. Zodra de boomoortjes en glasmie zacht zijn geworden, kun je ze afgieten en snijden.



Mix het varkensgehakt, de garnalen, boomoortjes, noedels en sjalot in een grote mengkom. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en suiker. Mix goed en kneed het een minuut lang. Dek de kom af en zet het opzij voor 30 minuten.



Snijd de uiteinden van de bittermeloenen eraf. Snijd de bittermeloenen vervolgens in cilinders van ongeveer 8 centimeter lang. Gebruik het handvat van een lepel om de sponzige binnenkant met zaadjes te verwijderen.



Vul de bittermeloenen. Doe er niet teveel vulling in, want het vlees zal een beetje uitzetten tijdens het koken. Doe er ook niet te weinig vulling in, want dan kan het vlees uit elkaar vallen tijdens het koken.



Vul een grote pan met 3 liter water. Voeg zout, kippenbouillon en vissaus naar smaak toe. Breng het aan de kook en leg de gevulde bittermeloenen voorzichtig in het water. Kook ze 20 tot 30 minuten zonder deksel, totdat de bittermeloenen zacht zijn. Je moet er doorheen kunnen prikken met een eetstokje. Schuim af indien nodig.



Giet de soep in een kom.



Serveersuggestie


Blancheer een lente-uistengel 30 seconden of stop het in de magnetron. Wikkel het vervolgens om een bittermeloen en knoop er een strik in. Garneer met koriander en serveer heet.

Scroll to top
main product photo
Canh Kho Qua Don Thit: soep met gevulde bittermeloen
Op voorraad