Gestoofd rundvlees met rettich

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Kandijsuiker 400g Kandijsuiker 400g
€ 2,35
Golden Diamond Gedroogde Steranijs 100g Golden Diamond Gedroogde Steranijs 100g
€ 2,90
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Dag Vers Witte Radijs (Pak Loh Pat)
Vers
Dag Vers Witte Radijs (Pak Loh Pat)
€ 2,35
Mee Chun Chu Hou Saus 350ml Mee Chun Chu Hou Saus 350ml
€ 3,80
Bevroren Schenkelvlees per stuk
Diepvries
Bevroren Schenkelvlees per stuk
€ 18,25
Informatie

Bereidingstijd: 180 minuten


Aantal porties: 4



Ingrediënten 

  • 1kg sukadelappen 
  • 2 laurierbladeren *
  • 1 rettich*
  • 3 plakken gember *
  • 3 hele steranijs *
  • 15g kandijsuiker (rock sugar) *
  • 4 sjalotten, in halve manen *
  • 1 el tomatenpuree *
  • 3 el Chu Hou-pasta *
  • 1 tl hele zwarte peperkorrels *
  • 1 lente-ui *
  • 2 tl lichte sojasaus *
  • 1 el oestersaus *
  • Water

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 



Bereidingswijze

Was de sukadelappen en dep ze droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vlees in vierkante stukken van 4 cm. Verhit 1 eetlepel olie in een diepe pan en schroei het rundvlees snel dicht tot ze een goudbruine kleur hebben.

Draai het vuur naar een lagere stand. Voeg daarna de laurierbladeren, de gember, de sjalotten, de peperkorrels, de steranijs, de kandijsuiker, de tomatenpuree, de chu hou-pasta, de sojasaus en de oestersaus toe. Roer elke stuk goed om zodat elk stuk rundvlees met de sauzen in aanraking komt. Laat het rustig doorbakken gedurende 1 minuut.

Voeg vervolgens voldoende water toe totdat het vlees 1 cm onder water staat. Breng alles aan de kook, zodra het kookt, draai het vuur omlaag en laat het rustig sudderen gedurende 30 minuten.

Intussen kun je de daikon schillen, snijden in plakken van 2 cm en vervolgens de plakken delen door vier. Doe de gesneden daikon bij het stoofgerecht en roer goed om tot de daikon onder de saus zit. Stoof het rundvlees nog anderhalf uur rustig door.

Snijd de lente-uien in dunne ringen en garneer het gerecht ermee. Voeg eventueel 1 gesneden Spaanse peper toe. Het gerecht smaakt de tweede dag nog lekkerder, omdat alle smaken in zijn getrokken.


Scroll to top
main product photo
Gestoofd rundvlees met rettich
Op voorraad