Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 1kg sukadelappen
- 2 laurierbladeren *
- 1 rettich*
- 3 plakken gember *
- 3 hele steranijs *
- 15g kandijsuiker (rock sugar) *
- 4 sjalotten, in halve manen *
- 1 el tomatenpuree *
- 3 el Chu Hou-pasta *
- 1 tl hele zwarte peperkorrels *
- 1 lente-ui *
- 2 tl lichte sojasaus *
- 1 el oestersaus *
- Water
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Was de sukadelappen en dep ze droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vlees in vierkante stukken van 4 cm. Verhit 1 eetlepel olie in een diepe pan en schroei het rundvlees snel dicht tot ze een goudbruine kleur hebben.
Draai het vuur naar een lagere stand. Voeg daarna de laurierbladeren, de gember, de sjalotten, de peperkorrels, de steranijs, de kandijsuiker, de tomatenpuree, de chu hou-pasta, de sojasaus en de oestersaus toe. Roer elke stuk goed om zodat elk stuk rundvlees met de sauzen in aanraking komt. Laat het rustig doorbakken gedurende 1 minuut.
Voeg vervolgens voldoende water toe totdat het vlees 1 cm onder water staat. Breng alles aan de kook, zodra het kookt, draai het vuur omlaag en laat het rustig sudderen gedurende 30 minuten.
Intussen kun je de daikon schillen, snijden in plakken van 2 cm en vervolgens de plakken delen door vier. Doe de gesneden daikon bij het stoofgerecht en roer goed om tot de daikon onder de saus zit. Stoof het rundvlees nog anderhalf uur rustig door.
Snijd de lente-uien in dunne ringen en garneer het gerecht ermee. Voeg eventueel 1 gesneden Spaanse peper toe. Het gerecht smaakt de tweede dag nog lekkerder, omdat alle smaken in zijn getrokken.