Bereidingstijd: 50 minutes
Aantal personen: 4
De wantannoedelsoep is een klassieker uit de Kantonese keuken. Locals in Hongkong eten deze soep op elk moment van de dag. Een heerlijke soep, rijkgevuld met noedels, groenten en wantan (vleespasteitjes).
INGREDIËNTEN
- 4 noedelpakketjes
- 2 pakken wantanvellen
Bouillonsoep:
- 3 liter water
- 3 kippenbouten zonder vel
- 1 tl wantan soepbasis
- 3 lente-uien
- 1 grote ui
- 4 plakjes gember
- 8 teentjes knoflook
Wantanvulling:
- 200g speklappen
- 200g schouderkarbonade
- 200g garnalen
- 25g Chinese gedroogde champignons
- 110g waterkastanjes
Sausmix:
- 1 el Shaoxing kookrijstwijn
- ½ tl witte peper
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 2 el oestersaus
- 1 tl vissaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl zout
- 1 el maïzena
ZO MAAK JE HET
Bouillonsoep
Was de kippenbouten, snijd de ui door het midden, pel de knoflook en laat het heel. Snijd de lente-uien in drie delen. Breng 3 liter water met de kippenbouten, uien, knoflook, lente-uien en de gember aan de kook. Draai daarna het vuur omlaag en laat het rustig sudderen gedurende 1 uur.
De bouillon zal tijdens het koken wat gaan schuimen. Met behulp van een fijne schuimspaan (vetspaan) haal je het schuim dat aan de oppervlakte drijft voorzichtig uit de pan. Na 20 minuten haal je de kippenbouten eruit, vervolgens pluk je het vlees er van af en zet het opzij. De botten doe je weer terug in de pan. Breng het geheel op smaak met een 1 theelepel wantansoepbasismix
Wantan
Ontdooi de wantanvellen een uur van tevoren.
Was het vlees en dep het droog, snijd het teveel vet weg. Snijd 120 gram vlees in grove kleine stukken en het overige vlees snijd je fijn. Ontdooi de garnalen en dep het droog. Snijd ze in grove stukken. Spoel de waterkastanjes goed uit en week de gedroogde champignons in warm water. Snijd de waterkastanjes en de gedroogde champignons in fijne stukjes.
Doe alles in een grote mengkom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Meng het goed door elkaar en maak er één grote bal van. Pak het vleesmengsel met beide handen goed vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Pak een vel en leg daarop een volle theelepel vulling. Vouw het dicht en maak een buideltje. Knijp het stevig dicht. Zet ruim water op. Zodra het water kookt doe vervolgens dan de wantan per 10 in de pan. Kook ze gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
Noedels
Zet apart een pan met 3 liter water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de noedels toe. Maak het los en kook voor circa 3 munten en laat het uitlekken.
Verdeel de soep en de noedels over de 4 kommen, leg daarbovenop de wantans.