Kantonese noedelsoep met wantan

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Happy Belly Wan Tan Vellen 9x9cm 300g
Diepvries
Happy Belly Wan Tan Vellen 9x9cm 300g
€ 2,40
SSF Noedels Met Ei Smaak (Dun) 454g SSF Noedels Met Ei Smaak (Dun) 454g
€ 3,25
Calnort Kippenbouillon Halal 1kg Calnort Kippenbouillon Halal 1kg
€ 6,80
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
€ 2,50
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Golden Diamond Water Kastanjes 567g Golden Diamond Water Kastanjes 567g
€ 2,85
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Speciale prijs € 2,49 Normale prijs € 3,50
Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g
€ 3,25
Shanggie Wan Tan Soepbasis Mix 45g Shanggie Wan Tan Soepbasis Mix 45g
€ 1,35
Informatie

Bereidingstijd: 50 minutes


Aantal personen: 4



De wantannoedelsoep is een klassieker uit de Kantonese keuken. Locals in Hongkong eten deze soep op elk moment van de dag. Een heerlijke soep, rijkgevuld met noedels, groenten en wantan (vleespasteitjes).



INGREDIËNTEN

  • 4 noedelpakketjes
  • 2 pakken wantanvellen

Bouillonsoep:

  • 3 liter water
  • 3 kippenbouten zonder vel
  • 1 tl wantan soepbasis
  • 3 lente-uien
  • 1 grote ui
  • 4 plakjes gember
  • 8 teentjes knoflook

Wantanvulling:

  • 200g speklappen
  • 200g schouderkarbonade
  • 200g garnalen
  • 25g Chinese gedroogde champignons
  • 110g waterkastanjes

Sausmix:

  • 1 el Shaoxing kookrijstwijn
  • ½ tl witte peper
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 el maïzena

ZO MAAK JE HET



Bouillonsoep


Was de kippenbouten, snijd de ui door het midden, pel de knoflook en laat het heel. Snijd de lente-uien in drie delen. Breng 3 liter water met de kippenbouten, uien, knoflook, lente-uien en de gember aan de kook. Draai daarna het vuur omlaag en laat het rustig sudderen gedurende 1 uur.



De bouillon zal tijdens het koken wat gaan schuimen. Met behulp van een fijne schuimspaan (vetspaan) haal je het schuim dat aan de oppervlakte drijft voorzichtig uit de pan. Na 20 minuten haal je de kippenbouten eruit, vervolgens pluk je het vlees er van af en zet het opzij. De botten doe je weer terug in de pan. Breng het geheel op smaak met een 1 theelepel wantansoepbasismix



Wantan


Ontdooi de wantanvellen een uur van tevoren.



Was het vlees en dep het droog, snijd het teveel vet weg. Snijd 120 gram vlees in grove kleine stukken en het overige vlees snijd je fijn. Ontdooi de garnalen en dep het droog. Snijd ze in grove stukken. Spoel de waterkastanjes goed uit en week de gedroogde champignons in warm water. Snijd de waterkastanjes en de gedroogde champignons in fijne stukjes.



Doe alles in een grote mengkom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Meng het goed door elkaar en maak er één grote bal van. Pak het vleesmengsel met beide handen goed vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.



Pak een vel en leg daarop een volle theelepel vulling. Vouw het dicht en maak een buideltje. Knijp het stevig dicht. Zet ruim water op. Zodra het water kookt doe vervolgens dan de wantan per 10 in de pan. Kook ze gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.



Noedels


Zet apart een pan met 3 liter water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de noedels toe. Maak het los en kook voor circa 3 munten en laat het uitlekken.



Verdeel de soep en de noedels over de 4 kommen, leg daarbovenop de wantans.

Scroll to top
main product photo
Kantonese noedelsoep met wantan
Op voorraad