Bereidingstijd: 23 minuten
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
- 4 zalmfilets met vel (elk 175g)
- Gegrilde groenten
- Sesamzaad
Marinade:
- 3 el Lee Kum Kee Premium lichte sojasaus
Glaceersaus:
- 2 el Lee Kum Kee chilipeper-knoflooksaus
- 2 tl Lee Kum Kee Premium oestersaus
- 2 tl Lee Kum Kee Saus voor dumplings
- 2 tl Lee Kum Kee rijstazijn
BEREIDINGSWIJZE
Leg de zalm in een glazen schaal, giet de lichte sojasaus eroverheen en laat 1 uur marineren.
Meng alle ingrediënten voor de glaceersaus in een kom.
Kookmethode 1: barbecue
Steek de barbecue aan. Als je houtskool gebruikt, zorg er dan voor dat die volledig is aangestoken en dat alle vlammen zijn gedoofd. Plaats de vis met het velletje naar beneden, op de indirecte hitte van de BBQ.
Gril het velletje circa 5 à 7 minuten totdat het krokant is. Draai de vis om en gril nog een minuut of 2 en draai hem dan weer om. Smeer de vis ruimschoots in met de glaceersaus en leg het deksel op de BBQ. Gril de zalm rosé of tot het geheel gaar is.
Kookmethode 2: koekenpan
Verwarm olie in een pan. Leg de zalm met het velletje naar beneden en bak het velletje circa 5 à 7 minuten totdat het krokant is. Draai vervolgens de zalm om en bak nog een minuut of 3 totdat het rosé is of tot het geheel gaar is. Bestrijk de zalm met een laagje glaceersaus.
Serveer met gegrilde groenten. Bestrooi wat sesamzaadjes eroverheen.