Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal personen: 4
DIT HEB JE NODIG
- 300g spareribs
- 300g verse lotuswortel
- 200g winterpeen
- 2 gedroogde zoete dadels (mut cho)
- 2 gedroogde paddenstoelen
- 15g gedroogde gerst (san yi mai)
- 1 gedroogde mandarijnschil (chan pei)
- 2 liter water
ZO MAAK JE HET
Week de gedroogde paddenstoelen en mandarijnschil in een kom totdat ze zacht zijn geworden.
Doe de gedroogde gerst in een kom en week ze circa 30 minuten. Snijd de paddenstoelen in partjes en verwijder de witte binnenkant van de mandarijnschil. Schil de lotuswortel en snijd het in dikke plakken. Snijd de wortelen in grove stukken.
Zet een pan met koud water op en voeg de spareribs toe. Zodra het water kookt, de spareribs nog 5 à 8 minuten door laten koken. Giet het water weg en spoel de spareribs af.
Leg het vlees, de wortelen, de lotus, zoete dadels, paddenstoelen, gerst en de mandarijnschil in een soeppan. Schenk 2 liter koud water bij. Breng het water aan de kook en laat het vervolgens circa 15 minuten op hoog vuur koken. Draai het vuur daarna naar medium zacht en laat het 1,5 uur koken. Breng het op smaak met een beetje zout.