Pompoenfriet met gezouten eidooiers in Chinese stijl

Gebakken pompoenfriet met gezouten eidooiers is een klassiek Chinees gerecht waar je slechts een paar ingrediënten voor nodig hebt. Dit heerlijk krokante gerecht kun je eten als snack, als bijgerecht of als topping bij gestoomde rijst.

2 personen
China
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
  • 450g pompoen
  • ½ tl zout
  • 30g maïszetmeel
  • 250 ml plantaardige olie
  • 1 knoflookteentje
  • 2 gezouten eidooiers
  • 1 tl Shaoxing-kookwijn
  • ½ tl suiker

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
Diepvries
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
€ 15,65
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Verse Flespompoen per stuk Verse Flespompoen per stuk
€ 3,18
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 60,55
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten

 

  1. Pel de pompoen en snijd het in friet van 5x1 centimeter. Leg ze in een diepe schaal. Besprenkel de friet met zout en gooi ze op met je handen zodat ze evenredig bedekt worden. Laat de pompoenfriet 15 minuten rusten.
  2. Stoom de gezouten eidooiers 10 minuten, totdat ze gekookt zijn. Laat ze afkoelen. Kneus ze vervolgens totdat het fijne kruimels zijn.
  3. Giet de gezouten pompoenfriet af en doe ze in een mengkom. Voeg de maïszetmeel toe en meng goed zodat de friet helemaal bedekt is met de meel.
  4. Leg een paar velletjes keukenpapier op een grote schaal. Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Zodra het heet is, voeg je de bedekte pompoenfriet toe en bak je ze 2 tot 3 minuten, totdat de bodem krokant wordt. Keer ze vervolgens en laat ze nog eens 2 tot 3 minuten koken, totdat ze helemaal krokant en doorgekookt zijn.
  5. Zet het vuur uit en leg de pompoenfriet op de schaal met keukenpapier zodat de overtollige olie wordt opgenomen. Verwijder de overtollige olie uit de pan en bewaar slechts 1 eetlepel ervan.
  6. Hak het knoflookteentje fijn. Draai het vuur naar middellaag. Voeg de knoflook toe en bak het 30 seconden totdat het geurt. Voeg de verkruimelde gezouten eidooiers toe en roer een paar seconden totdat het dik is en schuimt, maar niet bruin kleurt. Giet de Shaoxing-kookwijn erbij en roer totdat het grotendeels is verdampt.
  7. Doe de pompoenfriet terug in de pan en besprenkel het met suiker. Roer een minuut lang of totdat de friet evenredig bedekt is met de eidooiers. Zodra de friet klaar is, zet je ze direct op een schoon bord.

De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

Scroll to top
main product photo
Pompoenfriet met gezouten eidooiers in Chinese stijl
Op voorraad