Chinees-Surinaams BBQ varkensvlees

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Golden Diamond Bevroren Kousenband (3/5cm) 500g
Diepvries
Golden Diamond Bevroren Kousenband (3/5cm) 500g
€ 2,70
Leung Tim Vleesprikker Leung Tim Vleesprikker
Niet op voorraad
€ 13,25
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
San Kong Wok Noedels (Tjauw Min) 1kg San Kong Wok Noedels (Tjauw Min) 1kg
Niet op voorraad
€ 7,35
Dynasty Pandan Rijst 1kg Dynasty Pandan Rijst 1kg
€ 2,99
Lufo Chinese Marinade 300g Lufo Chinese Marinade 300g
Niet op voorraad
€ 4,95
Informatie

Bereidingstijd: 90 minuten


Aantal porties: 4



De culturele diversiteit van Suriname zie je goed terug in de keuken die Aziatische, Afrikaanse en Europese invloeden heeft. Probeer nu het bekende geroosterde buikspek uit China!

INGREDIËNTEN

  • 4 el Lufo Chinese marinade
  • 1 kg buikspek
  • 3 el rijstwijn
  • 1 citroen
  • 2 el zout

Keukenbenodigdheden:

  • Vleesprikker
  • Aluminiumfolie

Serveer met:

  • Rijst
  • Chinese nasi
  • Tjauw min
  • Gestoomde kousenband

BEREIDINGSWIJZE


Was de buikspek met citroen. Snijd inkepingen aan de onderkant van de buikspek. Maak in het zwoerd inkepingen van circa 3 mm diep. Prik gaatjes in de zwoerd met een speciale vleesprikker. Marineer de onderkant en de binnenkant van het vlees met 4 eetlepels Lufo Chinese marinade. De marinade is erg geconcentreerd en alle specerijen zitten er al in. Je hebt er dus niet veel van nodig, anders wordt de smaak te sterk. Wikkel de zwoerd in aluminiumfolie. Smeer de bovenkant in met rijstwijn en bestrooi met zout. Laat het in de koeling intrekken en bak het de volgende dag in de oven.



Verwarm de oven voor op 210 °C en zet de oven op de grill-/roosterstand. Zet het varkensvlees op een ovenrooster. Vergeet niet om een bakplaat onder het rooster te zetten zodat het eventueel vet en saus kan opvangen en de rest van de oven niet vies maakt. Rooster het gemarineerde vlees eerst een half uur in de oven aan één kant en dan een half uur aan de andere kant. Haal het vlees uit de oven en snijd het malse gekruide vlees in plakjes.   



Serveertip


Heerlijk op vers gekookt rijst, Chinese nasi, tjauw min en/of gestoomde kousenband.

Scroll to top
main product photo
Chinees-Surinaams BBQ varkensvlees
Op voorraad