Chinees-Surinaamse Cha Sew: geroosterd varkensvlees
Surinaams Hindoestaans
Ingrediënten
Bereidingstijd: 45-60 minuten
Aantal porties: 4
Cha Sew is een immens populair gerecht uit de Kantonese keuken. De naam “Cha Sew” verwijst naar een kookmethode in de oven die het vlees smaakt geeft en heerlijk doet geuren. Ontdek nu waarom dit gerecht zo in trek is!
INGREDIËNTEN
- 250g varkensvlees
- 1-2 el Lufo Cha Sew marinade
- 1 el rum of wijn
- Olie
Serveer met:
- Kousenband
- Rijst
BEREIDINGSWIJZE
Voeg 1-2 eetlepels Lufo Cha Sew-Marinade toe aan het vlees en laat het minstens 30 minuten intrekken, of langer voor een vollere smaak. Voeg 1 eetlepel rum of wijn toe aan de marinade. Rooster het gaar in de oven of op de barbecue, of roerbak het in de wokpan met wat olie. Serveer met kousenband en rijst.
Variatietips
- In plaats van varkensvlees kun je ook kip gebruiken
- In plaats van rijst kun je Cha Sew ook serveren op brood