INGREDIENTEN
- 3 el Faja Lobi Kousenband Trafasie
- 2 el rijstwijn
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl tomatenpuree
- 500g garnalen (medium zonder staart)
- 600g broccoli
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- Plakje Madam Jeanette peper
- 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie
- 2 tl pure sesamolie
STAP 1: Kousenband Trafasie, rijstwijn, rode wijnazijn, gember, bruine suiker en tomatenpuree in een kom toevoegen en mengen tot een marinade.
STAP 2: Voeg de marinade aan de garnalen toe en marineer ze 10 minuten.
STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim water 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 5: De gemarineerde garnalen, Madam Jeanette en Trassie Trafasie erbij doen, omscheppen en circa 7 minuten, met deksel op de pan, gaarbakken; tussentijds eenmaal omscheppen.
STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.
Serveertip
Serveren met rijst en broccoli.