Tjap Tjoi met garnalen
Tjap tjoi: wie kent dit Chinese groentegerecht niet? Met Lufo's Chinese marinade tover je deze afhaalklassieker zó op tafel!
4-5 personen
                Gemiddeld
                    Surinaams Hindoestaans
                
Ingrediënten
            Op basis van  4-5 personen        
                - 4 el Lufo Chinese Marinade
- 750g grote ontdarmde garnalen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 uien
- 500g Pak soi
- 3 el olie
- Snufje zout
- Sesamolie (optioneel)
Serveer met:
- Witte rijst
Bereidingstijd: 30-35 minuten
- Laat de garnalen ontdooien in een bak met water.
- Snijd intussen de paksoi aan de onderkant weg zodat je losse blaadjes krijgt, zonder de harde stukjes aan de witte kant van de paksoi. Was daarna de paksoi goed schoon.
- Schil de uien, snijd ze in 4 partjes en maak de uien per laag los, zodat je ‘bootjes’ krijgt. Snijd ook de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes. Spoel de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.
- Zodra de garnalen zijn ontdooid, kun je ze afgieten. Voeg er 4 eetlepels Lufo Chinese Marinade aan toe en meng goed zodat de smaak kan intrekken.
- Verhit de pan met twee eetlepels olie, fruit de uien op middelmatig vuur en voeg wat zout toe naar smaak. Zodra de uien glazig zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken.
- Doe de gemarineerde garnalen in dezelfde pan met olie en roerbak deze ongeveer 5 minuten totdat ze bijna gaar zijn. Voeg daarna de paksoi en paprika toe en roerbak voor 5 minuten. Voeg nu de gefruite uien toe aan het gerecht en roerbak totdat de groenten gaar zijn.
- Optioneel
 Voeg tot slot 4 druppels sesamolie toe aan het gerecht voor de geur en smaak en zet daarna het vuur uit.
