Bee Tai Mak: Maleisische noedelsoep in aardewerken stoofpot
Bee tai mak, ofwel silver needle noodles, zijn korte noedels met een witte, lichtelijk doorzichtige kleur. Je kunt deze noedels roerbakken en op smaak brengen met sausmengsels, koken in soep of in een aardewerken stoofpot. Laten we eens koken met een stoofpot! De stoofpot houdt het gerecht warm terwijl je het eet, perfect dus voor koude winterdagen!
1 personen
15 minuten
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 1 personen
- 140g bee tai mak (silver needle noodles)
- 55g gehakt
- 1 bosje groene groenten
- 1 ei
- 3 garnalen
- 1 tl gehakte knoflook
- 2 el kookolie
Marinade:
- 1 tl lichte sojasaus
- ½ tl suiker
- Snufje peper
Smaakmaker:
- 150 ml water
- ½ el oestersaus
- 1 el donkere sojasaus
- ½ tl lichte sojasaus
- ½ tl sesamolie
- ½ tl suiker
- Snufje peper
Optioneel:
- Garnalenchilipasta
Keukenbenodigdheden:
- Aardewerken stoofpot
- Meng het gehakt met de ingrediënten voor de marinade.
- Voeg een eetlepel kookolie toe aan de aardewerken stoofpot en kook de garnalen totdat ze bijna gaar zijn. Zet opzij. Voeg het gehakt toe en kook totdat het bijna gaar is. Zet opzij.
- Voeg nog een eetlepel kookolie toe aan de stoofpot en roerbak de gehakte knoflook totdat het geurig wordt. Voeg de bee tai mak-noedels en het water toe, gevolgd door de rest van de ingrediënten voor de smaakmaker.
- Zet de deksel op de stoofpot en laat de soep sudderen totdat het kookt. Voeg vervolgens de groene groenten toe en leg het gehakt, de garnalen en het rauwe ei er bovenop.
- Zet de deksel weer op de stoofpot en laat de soep nog eens 15 seconden sudderen zodat het eiwit gaat stollen.
- Serveer de stoofpot heet. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat garnalenchilipasta toe aan het gerecht.