Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2
DIT HEB JE NODIG
- 100g rijst
- 1 Chinese gedroogde worst
- 250g kip
- 5 Chinese gedroogde paddenstoelen
- 4 plakjes gember
- Choi sam
- Aardewerk pot
Marinade:
- 1 tl lichte sojasaus
- 1 tl donkere sojasaus
- 2 tl oestersaus
- ½ tl suiker
- 2 teentjes knoflook
- 3 plakjes gember
- 1 tl maïzena
Kruidenmix:
- 1 tl donkere sojasaus
- 1 tl sesamolie
Garnering:
- 1 lente-ui
- 2 tl gefrituurde uitjes
ZO MAAK JE HET
Snijd de kip in stukjes en marineer de kip met de marinade gedurende 30 minuten.
Doe de rijst in een vuurvaste aardewerk pot en kook de rijst half gaar op laag vuur gedurende 15 minuten. Leg vervolgens de kip, worst, paddenstoelen en gember op de rijst. Bedek de pan met een deksel en kook het zachtjes gedurende 20 minuten of totdat de kip gaar is.
Giet de kruidenmix eroverheen en voeg de choi sam toe. Laat het nog zachtjes koken gedurende 2 minuten.
Garneer met de lente-uien en gebakken uitjes.