Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
- 1 pak kokosschepijs
Tapiocaparels:
- 3 liter water
- 250g tapiocaparels (boba)
Suikerstroop:
- 100g donkere basterdsuiker
- 300 ml water
BEREIDINGSWIJZE
Tapiocaparels
Breng 3 liter water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe, breng het opnieuw aan de kook en plaats de deksel op de pan. Kook de parels circa 30 minuten op medium hoog vuur, roer af en toe door de parels. Zet het vuur uit en laat het 30 minuten rusten met de deksel op de pan.
Voeg vervolgens 500 ml water toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het circa 30 minuten op medium hoog vuur koken. Zet na 30 minuten het vuur uit en laat vervolgens de parels nog 30 minuten in het warme water rusten met de deksel op de pan.
Giet het water af en spoel de parels met koud water af.
Suikerstroop
Neem een steelpan en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en doe de suiker in het warme water, los de suiker al roerend op. Laat het water verdampen tot je een lichte stroop krijgt, voeg vervolgens de parels toe en meng het goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Schep een bolletje ijs in een kom en voeg vervolgens de tapiocaparels toe. Spuit tot slot een toefje slagroom bovenop het ijs.