Koude noedels met geplukte kip: Sichuan stijl

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Wheatsun Sichuan Dandan Noedels 1.82kg Wheatsun Sichuan Dandan Noedels 1.82kg
€ 5,85
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Heng Shun Chinkiang Rijstazijn 550ml Heng Shun Chinkiang Rijstazijn 550ml
€ 2,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Farmer Brand Geroosterde Pinda's 360g Farmer Brand Geroosterde Pinda's 360g
Niet op voorraad
€ 7,60
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal personen: 3



INGREDIËNTEN

  • 250g tarwenoedels
  • 150g kipfilet
  • 100g taugé
  • 1 kleine wortel
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uien
  • 1 el Shaoxing rijstwijn
  • Gember
  • Pinda’s
  • Olie
  • Sesamzaad

Sausmix:

  • 1 el chili-olie met gedroogde garnalen en zwarte bonen
  • ½ el premium lichte sojasaus
  • 1½ el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • Sichuan peperpoeder

ZO MAAK JE HET


Snijd de wortel, komkommer, gember en lente-uien in fijne repen. Snijd de knoflook fijn. Hak de pinda’s grof. Zet de helft van de lente-uien en gember apart voor de garnering. Blancheer de taugé kort in kokend water. Haal ze eruit en spoel af met koud water.



Breng 1 liter water aan de kook. Doe de noedels erin. Kook de noedels gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal de noedels eruit en spoel ze af met koud water.



Breng 500 ml water met de kipfilet aan de kook. Kook de kipfilet gaar. Haal het eruit en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Voeg vervolgens 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn, de helft van de lente-uien en gember toe. Zet het opzij.



Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom. 



Doe de afgekoelde noedels in een kom. Leg daar bovenop de stukjes kip, komkommer, taugé, wortel, pinda’s en de overige lente-uien. Voeg 1 eetlepel sausmix toe. Roer alles goed door elkaar. Strooi er wat sesamzaadjes bovenop.



Scroll to top
main product photo
Koude noedels met geplukte kip: Sichuan stijl
Op voorraad