Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 3
INGREDIËNTEN
- 250g tarwenoedels
- 150g kipfilet
- 100g taugé
- 1 kleine wortel
- ½ komkommer
- 2 lente-uien
- 1 el Shaoxing rijstwijn
- Gember
- Pinda’s
- Olie
- Sesamzaad
Sausmix:
- 1 el chili-olie met gedroogde garnalen en zwarte bonen
- ½ el premium lichte sojasaus
- 1½ el rijstazijn
- 1 el suiker
- Sichuan peperpoeder
ZO MAAK JE HET
Snijd de wortel, komkommer, gember en lente-uien in fijne repen. Snijd de knoflook fijn. Hak de pinda’s grof. Zet de helft van de lente-uien en gember apart voor de garnering. Blancheer de taugé kort in kokend water. Haal ze eruit en spoel af met koud water.
Breng 1 liter water aan de kook. Doe de noedels erin. Kook de noedels gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal de noedels eruit en spoel ze af met koud water.
Breng 500 ml water met de kipfilet aan de kook. Kook de kipfilet gaar. Haal het eruit en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Voeg vervolgens 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn, de helft van de lente-uien en gember toe. Zet het opzij.
Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom.
Doe de afgekoelde noedels in een kom. Leg daar bovenop de stukjes kip, komkommer, taugé, wortel, pinda’s en de overige lente-uien. Voeg 1 eetlepel sausmix toe. Roer alles goed door elkaar. Strooi er wat sesamzaadjes bovenop.