Krokante noedels met zeevruchten

Lange noedels staan symbool voor een lang leven. Daarom zijn noedels ook tijdens het Chinees Nieuwjaar onmisbaar.

Bereidingstijd: 30 minuten

4 personen
Gemiddeld
Hong Kong (China)
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 1 pak krokante noedels
  • 400g zeevruchtenmix
  • 250g visballen
  • 30g wortel
  • 35g peultjes
  • 9 stuks gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uien
  • 2 tl maïzena

Sausmix:

  • 250ml vocht van de Chinese paddenstoelen
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el Shaoxing rijstkookwijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • peper, naar smaak
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g
€ 4,55
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Speciale prijs € 2,49 Normale prijs € 3,50
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
€ 2,50
Do Do Bevroren Visballen 200g
Aanbieding 34%
Diepvries
Do Do Bevroren Visballen 200g
Speciale prijs € 2,69 Normale prijs € 4,10
Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g
€ 3,25
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Informatie
  1. Week de Chinese paddenstoelen in warm water voor circa 1 uur en verwijder vervolgens de steeltjes. Bewaar het geweekte water voor de sausmix. Snijd de wortel in smalle repen, de lente-uien in 5 stukken en de knoflook in plakken. Ontdooi de zeevruchtenmix en de visballen. Dep ze goed droog.
  2. Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom en voeg het geweekte water van de Chinese paddenstoelen toe.
  3. Blancheer de peultjes gedurende 1 minuut en haal het eruit. Kook de Chinese paddenstoelen voor 10 minuten. Giet het water af en zet apart.
  4. Verwarm olie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook tot ze geurig ruiken. Voeg vervolgens de zeevruchtenmix en de visballen toe, bak ze voor 2 minuten. Giet de sausmix erbij en laat het meekoken. Doe de Chinese paddenstoelen, peultjes en stukjes wortel erbij. Meng in een kommetje de maïzena met 2 el water totdat het een papje wordt. Giet het maïzenamengsel in de saus en schep alles goed om.
  5. Doe de krokante noedels in een grote kom blancheer voor circa 1 minuut. Haal ze los van elkaar en giet het water af.
  6. Verwarm olie in een wokpan. Laat de olie heet worden en voeg de noedels toe. Verspreid de noedels over de hele pan. Zorg ervoor dat de noedels in beweging blijven. Zodra de noedels weer krokant zijn geworden, haal je ze eruit en leg het op een bord. Schep zeevruchten erbovenop.
Scroll to top
main product photo
Krokante noedels met zeevruchten
Op voorraad