Krokante garnalenballen

Deze krokante garnalenbal is de ultieme snack voor de borrelavond. Gevuld met stukjes waterkastanjes en gewikkeld in loempiaslierten.

Bereidingstijd: 30 minuten

5 personen
Gevorderd
Hong Kong (China)
Ingrediënten
Op basis van 5 personen
  • 150g loempiavellen
  • Frituurolie
  • Zoetzure saus

Garnalenpasta:

  • 500g gepelde garnalen 16/20
  • 8 waterkastanjes
  • ½ tl geraspte gember
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 1 tl Shaoxing rijstwijn
  • ½ tl suiker
  • ¼ tl sesamolie
  • 1 ei
  • 1½ el aardappelzetmeel
  • Witte peper naar smaak
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Golden Diamond Water Kastanjes 567g Golden Diamond Water Kastanjes 567g
Niet op voorraad
€ 2,85
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
€ 3,10
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Lee Kum Kee Zoetzure Saus 240g Lee Kum Kee Zoetzure Saus 240g
€ 3,20
Tee Yih Jia Loempia Vellen 125mm 50st 250g
Diepvries
Tee Yih Jia Loempia Vellen 125mm 50st 250g
€ 2,20
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Yi Feng Aardappelzetmeel 400g Yi Feng Aardappelzetmeel 400g
€ 3,80
Informatie
  1. Haal de loempiavellen uit elkaar en knip ze vervolgens in fijne slierten. Zet opzij.
  2. Garnalenpasta
    Hak de waterkastanjes in grove, kleine stukken. Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Sla de garnalen plat met de platte kant van je mes en hak ze vervolgens fijn of leg ze in een hakmachine en vermaal het tot een pasta.
  3. Meng alle ingrediënten voor de garnalenpasta in een kom. Maak er één grote bal van en pak het met beide handen goed vast. Gooi het vervolgens weer terug in de kom en herhaal dit ongeveer 50 keer. Hierdoor wordt de garnalenpasta elastischer en tegelijkertijd ook luchtig en zacht.
  4. Vorm kleine ballen van ongeveer 50 gram en wikkel vervolgens de loempiaslierten om de ballen heen. Druk het stevig aan, zodat ze niet eraf vallen.
  5. Verwarm de frituurolie op 180 °C en frituur de garnalenballen in kleine hoeveelheden circa 4 minuten goudbruin of totdat ze gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer met zoetzure saus.
Scroll to top
main product photo
Krokante garnalenballen
Op voorraad