Deze kroeskarper soep zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben, en komt oorspronkelijk uit de Jiangsu regio. Jiangsu is één van de 8 culinair hoogstaande regio’s van China.
*Het originele recept bevat kroeskarper, maar omdat deze moeilijk te verkrijgen is in Nederland, raden wij het gebruik van Victoriabaars aan als smaakalternatief.
Bereidingstijd 10 minuten
Soort Soup
Herkomst Jiangsu, China
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 porties victoriabaars, schoongemaakt
- 200g tofu*
- 2 stengels bosui*
- 1 gemberteentje*
- kookwijn
- snufje zout
- 2 stengels koriander en/of bieslook
- pinda-olie
- goji bessen
- snufje witte peper
- 500ml water
*Verkrijgbaar in het versschap van de Amazing Oriental winkels. Vind jouw dichtstbijzijnde filiaal hier.
Bereidingswijze
Stap 1
Was de vis en wrijf zout over de huid. Marineer de vis in wijn voor ongeveer 10 minuten. Snijd de gember en bosui in schijfjes. Snij tofu in dikke blokken.
Stap 2
Verhit de olie in een bakpan. Bak de victoriabaars tot goudbruin.
Stap 3
Voeg 500ml water, gember, goji bessen en witte peper toe en breng aan de kook, voor zo’n 10 minuten. Als de soep wittig wordt, zet je het vuur lager en laat je het 20 minuten pruttelen.
Stap 4
Voeg de tofu toe en kook voor 5 minuten.
Stap 5
Giet de soep in kommen. Garneer met bosui ringetjes en zout.