Kroeskarpersoep

China

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Unicurd Geperste Tofu (geschikt om mee te bakken) 300g
Vers
Unicurd Geperste Tofu (geschikt om mee te bakken) 300g
€ 2,70
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Heuschen Pindaolie 1ltr Heuschen Pindaolie 1ltr
€ 8,15
Informatie

Deze kroeskarper soep zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben, en komt oorspronkelijk uit de Jiangsu regio. Jiangsu is één van de 8 culinair hoogstaande regio’s van China.


*Het originele recept bevat kroeskarper, maar omdat deze moeilijk te verkrijgen is in Nederland, raden wij het gebruik van Victoriabaars aan als smaakalternatief.

Bereidingstijd 10 minuten
Soort Soup
Herkomst Jiangsu, China
Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 porties victoriabaars, schoongemaakt
  • 200g tofu*
  • 2 stengels bosui*
  • 1 gemberteentje*
  • kookwijn
  • snufje zout
  • 2 stengels koriander en/of bieslook
  • pinda-olie
  • goji bessen
  • snufje witte peper
  • 500ml water

*Verkrijgbaar in het versschap van de Amazing Oriental winkels. Vind jouw dichtstbijzijnde filiaal hier.


Bereidingswijze
Stap 1

Was de vis en wrijf zout over de huid. Marineer de vis in wijn voor ongeveer 10 minuten. Snijd de gember en bosui in schijfjes. Snij tofu in dikke blokken.



Stap 2
Verhit de olie in een bakpan. Bak de victoriabaars tot goudbruin.

Stap 3
Voeg 500ml water, gember, goji bessen en witte peper toe en breng aan de kook, voor zo’n 10 minuten. Als de soep wittig wordt, zet je het vuur lager en laat je het 20 minuten pruttelen.

Stap 4
Voeg de tofu toe en kook voor 5 minuten.



Stap 5
Giet de soep in kommen. Garneer met bosui ringetjes en zout.


Scroll to top
main product photo
Kroeskarpersoep
Op voorraad