Curry Laksa: Maleisische currynoedelsoep in kokosmelk
Curry laksa is een Maleisische currynoedelsoep in kokosmelk, getopt met heerlijke ingrediënten zoals kip, viscakes en gebakken tofuzakjes. Een heerlijk gerecht vol smaak!
6-8 personen
1 uur
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 6-8 personen
- 200g Tean’s Gourmet Paste for Curry Laksa (1 zakje)
- 1½ liter water
- 150 ml kokosmelk
- 100g gebakken tofuzakjes
- Yee mee-noedels
- Taugé
Garnering:
- Kip
- Viscakes
- Muntblad
- Eieren
- Broccoliroosjes
- Gebakken uitjes
Optioneel:
- Garnalenchilipasta
- Kook de yee mee-noedels en snijd de kip en viscakes in reepjes. Snijd de eieren en broccoliroosjes doormidden.
- Kook het water in een pan en voeg vervolgens de currypasta van Tean’s Gourmet toe. Warm het mengsel op totdat het kookt. Voeg dan de kokosmelk en de gebakken tofuzakjes toe. Breng de soep aan de kook.
- Leg de gele noedels en taugé in een kom, en leg de garnering er bovenop. Giet de Laksa-soep in de kom en serveer. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat garnalenchilipasta toe voor een spicy kick.