Daging Rendang: Indonesisch stoofvlees

Indonesië

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg
€ 3,50
Bevroren Schenkelvlees per stuk
Diepvries
Bevroren Schenkelvlees per stuk
Niet op voorraad
€ 22,90
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
Diepvries
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
€ 1,20
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Golden Diamond Gedroogde Szechuanpeper Korrel 113g Golden Diamond Gedroogde Szechuanpeper Korrel 113g
€ 5,30
Dag Verse Laos 100g
Vers
Dag Verse Laos 100g
Niet op voorraad
€ 2,87
Suree Kokosroom 400ml Suree Kokosroom 400ml
Niet op voorraad
€ 1,99
Ada Rasa Kokosbloesemsuiker 250g Ada Rasa Kokosbloesemsuiker 250g
Niet op voorraad
€ 2,65
Informatie

Daging rendang is een klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Het gerecht wordt urenlang gestoofd in kokosnootcrème, waardoor het vlees met het uur een intensere en vollere smaak krijgt. Het wachten waard!



Bereidingstijd: 210 minuten
Aantal porties: 4



Ingrediënten

  • 900g runderstoofvlees, gesneden in blokken van 10 cm
  • 3 el plantaardige olie
  • 2,5 cm dikke galangawortel, fijngesneden 
  • 2 verse citroengrasstengels 
  • 4 limoenbladeren 
  • 400ml kokosnootcrème 
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker/palmsuiker 

Boemboe

  • 1 tl zout 
  • 4 grote sjalotten, gesneden in grove stukken 
  • 1 tl gemalen korianderzaden 
  • ¼ tl gemalen kurkuma 
  • 2,5 cm dikke verse gember, gesneden in dunne plakken 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 4 gedroogde chilipepers 

Zo maak je het

Foto van alle ingredienten


Voeg in een blender het zout, de koriander, de kurkuma, de verse gember, de sjalotten en de chilipepers toe en maal de ingrediënten tot een fijne pasta.

Foto van de ingredienten in een blender


Verwarm de olie in een diepe pan op middelmatig vuur. Snijd de galangawortel in dunne plakken en kneus het citroengras met de gladde zijkant van het mes. 

Foto: verwijder de uiteinde van de citroengras


Voeg het citroengras, de limoenbladeren en de gesneden galangawortel toe aan de hete olie en roerbak ze gedurende 1 minuut tot er een aromatische geur vrijkomt. Haal de ingrediënten eruit en zet ze opzij.

Foto van citroengras, limoenbladeren en galangal in een pan


Schroei vervolgens het rundvlees aan alle kanten dicht en zet opzij.

Foto van rundvlees in een pan


Draai het vuur naar middenlaag en voeg vervolgens de boemboe toe. Roerbak de boemboe goed door totdat het vocht is verdampt.

Foto van boemboe in een pan


Voeg daarna de kokosnootcrème en de donkerbruine suiker toe en roer het geheel goed door.

Foto van kokoscreme en donkerbruine suiker in een pan
Doe het rundvlees en de kruiden terug in de pan, roer nogmaals alles goed om.

Foto van rundvlees en kruiden in een pan


Doe het deksel gedeeltelijk op de pan zodat de stoom kan ontsnappen of gebruik bij voorkeur een deksel met openingen. Roer regelmatig om en laat het rustig sudderen voor 3 à 4 uur. Na ieder uur wordt het vlees donkerder en voller van smaak. Zodra het vlees malser is geworden en het meeste vocht is verdampt, verwijder het deksel en draai het vuur naar middelhoog. Roer regelmatig om zodat alle vocht is verdampt. De rendang bevat in dit stadium een hoeveelheid olie. Roer voorzichtig het vlees om zodat je in feite het vlees zit te “frituren” en de smaken geconcentreerder maakt. De rendang is klaar als er geen saus meer over is en het een donkerbruine kleur heeft.

Foto van daging rendang die steeds donkerder wordt


Serveer de rendang met pandanrijst. De rendang is de volgende dag nog lekkerder, omdat de smaak beter in het vlees is ingetrokken waardoor de smaak voller wordt. 


Foto van daging rendang


Scroll to top
main product photo
Daging Rendang: Indonesisch stoofvlees
Op voorraad