Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 4
DIT HEB JE NODIG
- Bakvormpjes
- Tandenstoker
Zanddeeg:
- 250g patent bloem
- 185g boter
- 125g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 eidooier
- ¼ tl zout
Eiercustard:
BEREIDINGSWIJZE
Zanddeeg
Haal de boter uit de koelkast en laat het kamertemperatuur komen. Snijd de boter in kleine blokjes. Zeef de bloem en het zout in een beslagkom en doe de rest van de ingrediënten bij. Kneed het tot een soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van 3 à 4 mm. Gebruik een koekjessnijder die iets groter is dan je bakvorm. Leg ze over de bakvorm heen en druk goed aan. De bodem mag wat dunner zijn dan de rest van de zijkanten. Snijd het overtollige deeg af en prik een aantal gaatjes in de bodem. Leg de taartvormpjes 15 minuten in de koelkast.
Eiercustard
Breng water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens het suikerwater afkoelen. Klop de eieren luchtig met behulp van een garde. Giet de melk, het suikerwater en de vanille extract bij en meng het goed. Zeef vervolgens het eiermengsel twee keer door een fijne zeef.
Eiertaartjes bakken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schenk het eiermengsel in de bakvormpjes tot deze voor ongeveer 70% gevuld zijn. Bak de eiertaartjes circa 15 minuten en draai vervolgens de temperatuur naar 150 °C. Bak de taartjes nogmaals 5 minuten.
Prik met een tandenstoker in de custard. Als de tandenstoker rechtop blijft staan dan zijn de taartjes gaar. Laat de eiertaartjes in de bakvormpjes een paar minuten afkoelen en haal ze daarna voorzichtig eruit.