Dessert met vruchten en tapioca parels
Dessert met vruchten en tapioca parels
Ingrediënten
- 1,5 ltr water
- 185 gram kleine tapiocakorrels (zakje 375 g, X.O.)*
- 250 gram kandijsuiker (rock sugar) (pak 400 g, GD)*
- 250 ml kokosroom (blik 400 ml, Suree)*
- 1 snufje zout
- 500 gram vruchten, vers (b.v. papaya, mango, ananas, watermeloen)* en/of uit blik (b.v. lychee, jackfruit, rambutan, fruitcocktail)*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
De genoemde fruitsoorten zijn alleen een suggestie. U kunt hiermee uiteraard naar believen en naar aanbod per seizoen variëren. Het fruit schillen en in blokjes snijden. Fruit uit blik goed uit laten lekken en in blokjes snijden.
Spoel de tapioca af onder de koude kraan en laat deze even uitlekken. Breng in een grote pan 1,5 liter water aan de kook en doe hier de tapiocakorrels en de kandijsuiker in. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen, of tot de korrels transparant en zacht zijn. Voeg de kokosroom en het zout toe. Draai het vuur uit en laat het geheel een beetje afkoelen.
Dit gerecht kan lauwwarm of koud gegeten worden. Vlak voor het serveren de vruchten toevoegen. Vooral voor de kokosliefhebbers een superdessert!