Doenjang varkensspiesjes: Koreaanse stijl

Korea

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chung Jung One Sunchang Doenjang Koreaanse Sojabonen Pasta 500g Chung Jung One Sunchang Doenjang Koreaanse Sojabonen Pasta 500g
€ 3,50
Sempio Jin S Sojasaus 500ml Sempio Jin S Sojasaus 500ml
€ 3,25
CJ Bibigo Gesneden Mat Kimchi 500g
Vers
CJ Bibigo Gesneden Mat Kimchi 500g
€ 6,65
O'Food Sesamolie 160ml O'Food Sesamolie 160ml
€ 6,45
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 25cm 100st Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 25cm 100st
€ 0,80
Ottogi Koreaanse Maissiroop 700g Ottogi Koreaanse Maissiroop 700g
€ 3,80
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Double Pagoda Geroosterde Zwarte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Zwarte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Informatie

Met de juiste combinatie van kruiden en sauzen, maak je de heerlijste marinades voor het vlees. Doenjang is een traditionele Koreaanse pasta gemaakt van gefermeneerde sojabonen. Gebruik het in je marinade of wrijf het direct op je vlees.



Bereidingstijd: 10 minuten
Soort: Vlees
Oorsprong: Korea
Voor 5 personen

Ingrediënten


500g varkensbuikspek


5 lente-uien

Marinade:
2 el doenjang (Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta)


1 el sojasaus


2 tl appelazijn


1 el sesamolie


2 tl maissiroop


½ tl suiker


1 ui


3 teentjes knoflook


1 tl verse gember


Witte peper (naar eigen smaak)

Sausmix voor lente-uien:

2 tl gochujang (Koreaanse rode peperpasta)


2 tl sesamolie


1 tl sesamzaden


2 tl sojasaus


2 tl appelazijn


1 tl suiker

Banchan (bijgerechten):
Kimchi

Daikon (gele rettich)


Perilla / shiso bladeren


Botersla


Romeinse sla

 



Extra benodigdheden:


Satéprikkers



Bereidingswijze


Stap 1: Doe de satéprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.



Stap 2: Snijd het vlees in gelijke stukken.



Stap 3: Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.



Stap 4: Voeg het vlees toe aan de marinade en marineer gedurende 3 uur of 1 hele dag afgedekt in de koelkast.



Stap 5: Rijg de stukjes spek aan de satéprikkers.



Stap 6: Rooster de varkensspiesjes gedurende 5 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om.



Stap 7: Lente-uien salade | Snijd de lente-uien lange fijne reepjes.


Stap 8: Meng de ingrediënten voor de lente-uien sausmix in een kom. Voeg dit toe aan de lente-uien.

 



Stap 9: Was de slablaadjes en laat het goed drogen. Snijd de gele rettich in dunne plakken.



Stap 10: Serveer met bijgerechten.



Smakelijk eten!


Scroll to top
main product photo
Doenjang varkensspiesjes: Koreaanse stijl
Op voorraad