Dong An Chicken

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml
€ 2,30
TRS Chilipoeder Extra Heet Grof Gemalen 100g TRS Chilipoeder Extra Heet Grof Gemalen 100g
€ 3,45
Bai Wei Zhai Sichuan Peper 36g Bai Wei Zhai Sichuan Peper 36g
€ 5,20
Mee Chun Sesamolie 250ml Mee Chun Sesamolie 250ml
€ 5,55
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
€ 6,95
Informatie

Dit gerecht is typisch voor de Hunan regio. Hunan is één van China’s 8 grote culinaire regio’s.



Bereidingstijd 30 minuten
Soort Main course
Herkomst Hunan, China
Voor 4 personen


Ingrediënten

  • 2 kippendijen
  • 3 stengels bosui
  • 10g gember (fijngesneden)
  • 3 chilipepers
  • 2 kopjes olie


Saus

  • ¼ tl zout
  • ¼ tl Sichuan pepperkorrels
  • 1 tl azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 kopje water
  • aardappelzetmeel

Bereidingswijze
Stap 1
Meng aardappelzetmeel en water. Mix vervolgens in een andere kom de ingrediënten voor de saus.



Stap 2
Was de bosui en snij in reepjes. Hak de gember en chilipepers fijn en zet opzij. Snij de kippendijen in reepjes.



Stap 3
Verhit een wok op de middelste stand, voeg twee kopjes olie toe en roerbak de kip totdat deze half gaar is. Zet opzij.



Stap 4
Roer de bosui, gember en chilipepers door de overgebleven olie. Zet het vuur zachter en voeg de kip en de saus toe. Zodra de saus droger wordt, voeg je het mengsel van aardappelzetmeel en water toe. Om te serveren besprenkel je het gerecht met een beetje sesamolie: hier wordt het heerlijk geurig van!

Scroll to top
main product photo
Dong An Chicken
Op voorraad