Dit gerecht is typisch voor de Hunan regio. Hunan is één van China’s 8 grote culinaire regio’s.
Bereidingstijd 30 minuten
Soort Main course
Herkomst Hunan, China
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 kippendijen
- 3 stengels bosui
- 10g gember (fijngesneden)
- 3 chilipepers
- 2 kopjes olie
Saus
- ¼ tl zout
- ¼ tl Sichuan pepperkorrels
- 1 tl azijn
- 1 tl sesamolie
- 1 kopje water
- aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Stap 1
Meng aardappelzetmeel en water. Mix vervolgens in een andere kom de ingrediënten voor de saus.
Stap 2
Was de bosui en snij in reepjes. Hak de gember en chilipepers fijn en zet opzij. Snij de kippendijen in reepjes.
Stap 3
Verhit een wok op de middelste stand, voeg twee kopjes olie toe en roerbak de kip totdat deze half gaar is. Zet opzij.
Stap 4
Roer de bosui, gember en chilipepers door de overgebleven olie. Zet het vuur zachter en voeg de kip en de saus toe. Zodra de saus droger wordt, voeg je het mengsel van aardappelzetmeel en water toe. Om te serveren besprenkel je het gerecht met een beetje sesamolie: hier wordt het heerlijk geurig van!