Eksi Koekoe Trafasie: Surinaamse eiercake

Surinaams Hindoestaans
Informatie

Bereidingstijd: 35 minuten


Aantal porties: 10



INGREDIËNTEN


Eksi Koekoe Trafasie:

  • 200g ongezouten roomboter
  • 400g Faja Lobi Eksi Koekoe Trafasie
  • 75 ml melk
  • 1½ el Griekse yoghurt
  • 5 eieren (M)
  • 2 tl Laigsingh Amandel Essence aroma
  • 2 tl Laigsingh Vanille Essence aroma

Topping:

  • Gesmolten roomboter of bruine rum
  • Suikermuisjes

Keukengerei:

  • Cakevorm, ⌀ 24 cm
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • 1 satéprikker

BEREIDINGSWIJZE


Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 °C. Plaats bakpapier over de cakevorm.



Klop de boter in een beslagkom met de mixer op de hoogste stand, totdat het zacht en romig is. Voeg de Eksi Koekoe Trafasie-cakemix, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence aroma en Laigsingh Vanille Essence aroma in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.



Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin (Heteluchtoven: 18-25 min. Of elektrische oven: 30-35 min.). Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, verwijder het bakpapier en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.



Bestrijk de cake met gesmolten roomboter of bruine rum en decoreer het met de suikermuisjes.





Dit recept is beschikbaar gesteld door Faja Lobi.

Scroll to top
main product photo
Eksi Koekoe Trafasie: Surinaamse eiercake
Op voorraad