Bereidingstijd 5 minuten
Aantal porties: 2
Dit kleurrijke dessertdrankje met een verrassende textuur is dé zomerse Zuid-Aziatische smaakbeleving! Dit drankje was in het zestiende eeuws Perzië al razend populair, en wordt vandaag de dag over het hele Indiase subcontinent gedronken, van Sri Lanka tot Pakistan. Ontdek nu waarom dit drankje zo populair is!
INGREDIËNTEN
- 360ml melk
- 2 el rozensiroop
- 4 tl basilicumzaad
- 1-2 tl gemengde jelly
- 2 bolletjes bananen-, kokosnoot- of vanille-ijs
Garnering:
BEREIDINGSWIJZE Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4
Week de basilicumzaadjes voor 30 minuten totdat het omhuld is met een cel-achtige structuur. Giet vervolgens de zaadjes af.
Meng de rozensiroop en de melk. Roer tot het een gelijkmatig mengsel wordt. Schenk het mengsel in de glazen tot ongeveer de helft.
Verdeel de ingeweekte basilicumzaadjes over de glazen.
Lek 1-2 el gemengde jelly uit om te voorkomen dat de siroop in het drankje terecht komt. Voeg de uitgelekte jelly toe aan het glas. Hou je van zoet? Doe er dan een schepje bij.
Voeg 1 bolletje ijs toe per glas.
Stap 5
Garneer met eetbare rozenblaadjes en gehakte pistachenootjes, hoeveelheid naar eigen voorkeur.
अपने भोजन का आनंद लें (Apane bhojan ka aanand len)! Eet smakelijk!