Zoetzure vis in Chinees-Filipijnse stijl

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Informatie

Bereidingstijd: 10 minuten


Aantal porties: 5-7        

 



Een bekend Chinees gerecht met vis, wortel, selderij, paprika, ui in oestersaus.



INGREDIËNTEN

  • 250g witvis, in repen
  • 100g maizena
  • 250 ml frituurolie
  • 15 ml olie
  • 1 tl Mama Sita’s achuetepoeder
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • ½ bleekselderijstengel
  • 50g wortel

Marinademix:

  • 1 el Mama Sita’s oestersaus
  • 1 pakje Mama Sita’s Pang-Gisa Mix
  • Eiwit van 1 ei

Zoetzure mix:

  • 390g Mama Sita’s zoetzure saus
  • 1 tl Mama Sita’s oestersaus
  • 60 ml water

BEREIDINGSWIJZE


Snijd de ui in vier delen. Snijd de paprika in eetklare stukken. Snijd de bleekselderij schuin. Snijd de wortel.



Marineer en frituur de vis:


Meng de pang-gisamix, eiwit en 1 eetlepel oestersaus in een kom. Voeg de gesneden vis toe. Laat het minstens 15 minuten marineren. Bedek de gemarineerde vis in de maizena. Verhit olie in een wok en frituur de vis totdat de randjes goudbruin kleuren. Laat de olie uitlekken en zet het opzij.



Zoetzure mix:


Meng de zoetzure saus, 1 theelepel oestersaus en water. Verhit 1 eetlepel olie in een andere wok en voeg de achuetepoeder toe. Voeg de groenten toe en roerbak 2 minuten. Giet het zoetzure mengsel erbij. Voeg de gefrituurde vis toe en roer goed.

 

Scroll to top
main product photo
Zoetzure vis in Chinees-Filipijnse stijl
Op voorraad