Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 5-7
Een bekend Chinees gerecht met vis, wortel, selderij, paprika, ui in oestersaus.
INGREDIËNTEN
- 250g witvis, in repen
- 100g maizena
- 250 ml frituurolie
- 15 ml olie
- 1 tl Mama Sita’s achuetepoeder
- 1 ui
- 1 paprika
- ½ bleekselderijstengel
- 50g wortel
Marinademix:
- 1 el Mama Sita’s oestersaus
- 1 pakje Mama Sita’s Pang-Gisa Mix
- Eiwit van 1 ei
Zoetzure mix:
- 390g Mama Sita’s zoetzure saus
- 1 tl Mama Sita’s oestersaus
- 60 ml water
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de ui in vier delen. Snijd de paprika in eetklare stukken. Snijd de bleekselderij schuin. Snijd de wortel.
Marineer en frituur de vis:
Meng de pang-gisamix, eiwit en 1 eetlepel oestersaus in een kom. Voeg de gesneden vis toe. Laat het minstens 15 minuten marineren. Bedek de gemarineerde vis in de maizena. Verhit olie in een wok en frituur de vis totdat de randjes goudbruin kleuren. Laat de olie uitlekken en zet het opzij.
Zoetzure mix:
Meng de zoetzure saus, 1 theelepel oestersaus en water. Verhit 1 eetlepel olie in een andere wok en voeg de achuetepoeder toe. Voeg de groenten toe en roerbak 2 minuten. Giet het zoetzure mengsel erbij. Voeg de gefrituurde vis toe en roer goed.