Gebakken mihoen: Maleisische gesauteerde rijstvermicelli
Gebakken mihoen, ofwel gesauteerde rijstvermicelli, is een klassiek Maleisisch gerecht. Het is klaar binnen een half uur. Ideaal voor doordeweeks of voor lunch dus!
6 personen
Gemiddeld
15 minuten
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 6 personen
- 120g Adabi Fried Rice Vermicelli Paste (1 zakje)
- 300g rijstvermicelli
- Garnalen (of vegetarische char siew/kip)
- Mosterdgroenten, gehakt
- Wortel, gesneden
- Rode chilipepers, gehakt
- Kool, gesneden
- Kookolie
- 150 ml water
Optioneel:
- Garnalenchilipasta
- Hak de mosterdgroenten en rode chilipepers. Snijd de wortel en kool. Week de rijstvermicelli in water totdat het zacht is en giet het water af.
- Verhit wat kookolie in een wok. Voeg de inhoud van het Adabi-pastazakje toe aan de wok en roerbak op laag vuur. Voeg 150 ml water toe en vervolgens de garnalen, groenten en rode chilipepers. Roer goed om de ingrediënten te mengen.
- Voeg wat water toe en de gekookte rijstvermicelli. Roer goed om de ingrediënten te mengen. Voeg wat garnalenchilipasta toe en serveer.
- Variatietip: In plaats van garnalen kun je ook vegetarische kip of vegetarische cha siu gebruiken.