Gebakken lotuswortel

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Dagverse Lotuswortels 1kg
Vers
Dagverse Lotuswortels 1kg
€ 8,45
Calnort Groentenbouillon Halal 1kg Calnort Groentenbouillon Halal 1kg
€ 6,80
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



De lotuswortel wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt de wortel koken, bakken en frituren. Door de knapperige structuur zijn ze heerlijk in salades en in kruidensoepen.



INGREDIËNTEN

  • 850g lotuswortel
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 rode Spaanse peper

Sausmix:

  • 2 el oestersaus
  • ½ tl bouillonpoeder
  • 250 ml warm water
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • 1 el azijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el Shaoxing rijstkookwijn
  • Peper, naar smaak

ZO MAAK JE HET


Snijd de lotuswortel in dunne plakken en de knoflook fijn. Snijd ¾ deel van de peper in fijne blokjes, en de rest in reepjes.



Verwarm olie in een pan en voeg de lotuswortel en de knoflook toe. Bak ze gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sausmix toe en roerbak totdat ze zacht zijn. Strooi de fijngesneden peper erbij.



Dit gerecht kan je koud of warm serveren.



Scroll to top
main product photo
Gebakken lotuswortel
Op voorraad