Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
De lotuswortel wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt de wortel koken, bakken en frituren. Door de knapperige structuur zijn ze heerlijk in salades en in kruidensoepen.
INGREDIËNTEN
- 850g lotuswortel
- 8 teentjes knoflook
- 1 rode Spaanse peper
Sausmix:
- 2 el oestersaus
- ½ tl bouillonpoeder
- 250 ml warm water
- ¼ tl zout
- ¼ tl suiker
- 1 el azijn
- 2 tl sesamolie
- 1 el Shaoxing rijstkookwijn
- Peper, naar smaak
ZO MAAK JE HET
Snijd de lotuswortel in dunne plakken en de knoflook fijn. Snijd ¾ deel van de peper in fijne blokjes, en de rest in reepjes.
Verwarm olie in een pan en voeg de lotuswortel en de knoflook toe. Bak ze gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sausmix toe en roerbak totdat ze zacht zijn. Strooi de fijngesneden peper erbij.
Dit gerecht kan je koud of warm serveren.