Gebakken mie: Singaporese stijl

Wie houd er niet van gebakken noedels? Probeer dit klassieke gerecht uit Singapore!

3 personen
Gemiddeld
15 minuten
Singapore
Ingrediënten
Op basis van 3 personen
  • 200g bom mie asli 
  • 6 el woknoedelsaus
  • 100g taugé
  • 2 lente-uien
  • ¼ wortel
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm dikke gember
  • ½ tl suiker
  • Witte peper, naar smaak toevoegen
  • 2 eieren

Marinade:

  • 100g kippendijen
  • 1½ el lichte sojasaus 
  • 3 tl pure sesamolie 
  • ¼ tl witte peper 
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Tai Hua Roerbak Noedelsaus 430ml Tai Hua Roerbak Noedelsaus 430ml
€ 3,80
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Niet op voorraad
€ 8,75
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Tai Hua Premium Lichte Sojasaus 640ml Tai Hua Premium Lichte Sojasaus 640ml
€ 5,55
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie
  1. Snijd de wortel, de uien en de gember in fijne repen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het groene gedeelte van de lente-uien in fijne ringen en het witte gedeelte in grove stukken. Snijd de rode pepers in fijne ringen en klop de eieren los.
  2. Snijd de kip in dunne repen. Meng in een kom de lichte sojasaus, sesamolie en de witte peper, voeg vervolgens de kip toe. Meng het goed door elkaar en marineer het 30 minuten in de koelkast.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de noedels toe. Maak ze los en haal de noedels na een minuut eruit. Giet het water af en laat het uitlekken.
  4. Verwarm olie in de pan. Doe de kip erbij en roerbak tot ze gaar zijn. Schep ze eruit en zet opzij.  Voeg vervolgens  de uien, knoflook en de helft van de pepers toe aan de pan, roer goed zodat de smaken vrijkomen. Voeg de noedels toe en bak het een minuut mee. Schenk daarna de noedelsaus erbij en meng alles goed door elkaar.
  5. Duw de noedels opzij. Giet een scheutje olie in de pan en giet de eieren erin, laat de eieren een beetje stollen en meng vervolgens door de noedels heen. Voeg de taugé, lente-uien, wortel, de overgebleven pepers en de kip toe. Meng alles weer goed door elkaar. Breng het op smaak met de suiker en de witte peper. 



Scroll to top
main product photo
Gebakken mie: Singaporese stijl
Op voorraad