Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
INGREDIËNTEN
- 225g rauwe garnalen met schelp en hoofd
- 2 el Shaoxing-rijstwijn
- 1 tl kookolie
- 25g ongezouten boter
- 1 lente-ui, gesneden in stukken van 4 cm
- 1 el gemalen knoflook
- 1 el Lee Kum Kee Premium lichte sojasaus
- 1 tl Lee Kum Kee Premium donkere sojasaus
- 25 ml water
- Nasi
- Choisam, of andere groene stoomgroenten
- 2 el Lee Kum Kee Premium oestersaus
BEREIDINGSWIJZE
Voeg de Shaoxing-rijstwijn toe aan de garnalen en roer goed.
Leg een wokpan op middelhoog vuur en voeg de kookolie, boter, lente-ui en knoflook toe. Roerbak 30 seconden lang totdat het begint te geuren, voeg vervolgens de garnalen, de Lee Kum Kee Premium lichte en donkere sojasauzen en het water toe. Roerbak de garnalen, draai ze regelmatig om, totdat ze roze en gaar zijn (circa 3-4 minuten, afhankelijk van de grootte van de garnalen).
Serveer met nasi en choisam of andere groene stoomgroenten die besprenkeld zijn met Lee Kum Kee Premium oestersaus.