Gebakken ossenhaas met aubergine
Lekker gerecht voor bij rijst of pasta.
Ingrediënten
- 155 gram ossenhaas
- 200 gram aubergine
- 55 gram groene en rode paprika (in blokken gesneden)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 eetlepel plantaardige olie
Marinade
- 1 teen knoflook
- ½ theelepel aardappelzetmeel
- 1 eetlepel olie
Sausmix
- 3 ½ theelepels Amoy lichte sojasaus (36874)
- 1 theelepel Amoy (Premium) oestersaus (40232)
- ½ theelepel suiker
- 4 eetlepels water
Aardappelzetmeel
- ½ theelepel aardappelzetmeel
- 2 theelepels water
Bereidingswijze
Snijd de ossenhaas “dwars door de draad” in dunne plakken om te voorkomen dat het rundvlees taai wordt. Marineer het rundvlees met fijngeperste knoflook, ½ theelepel aardappelzetmeel en 1 eetlepel olie. Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en zet het opzij gedurende 15 minuten. Snijd de paprika in blokken.
Was de aubergine goed schoon en verwijder de bovenkant van de aubergine. Snijd de aubergine in schuine dunne plakken. Doe 1 eetlepel zout in een kom met water en leg hierin de aubergine. Week de plakken gedurende 10 minuten in het gezouten water. Giet het water af en laat het goed uitlekken. Stoom de aubergine gedurende 5 minuten en laat het vervolgens weer goed uitlekken.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de knoflook toe gevolgd door de gesneden ossenhaas. Roerbak ze op matig vuur gedurende 3 minuten.
Voeg vervolgens de gesneden paprika toe en roerbak nog eens 3 minuten. Schep ze goed om en giet de sausmix erbij. Draai het vuur naar de laagste stand en meng vervolgens het aardappelzetmeel in een kopje met 2 eetlepels koud water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg het aardappelzetmeel toe aan de saus en roer goed door tot de saus begint in te dikken. Schep nogmaals alles goed om. Plaats de gestoomde aubergine op een bord en schep het vlees en de paprika bovenop de aubergine.
Serveer met rijst of pasta.