Gebakken Tofu in zoete-pittige sojasaus
2 personen
Gemiddeld
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
Ingrediënten
300g stevige tofu
Sausmix
3 knoflooktenen
1 groene peper
1 rode peper
2 el water
2 el maisstroop
2 el lichte sojasaus
1 el suiker
1 el sesamolie
½ tl gochugaru (Koreaanse chilipeperpoeder)
2 el olie
- Snijd de stevige tofu in plakken en dep het goed droog met keukenpapier.
- Hak de knoflook en de pepers fijn.
- Meng in een kom de ingrediënten voor de sausmix en zet opzij.
- Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur. Leg de plakjes tofu in een pan. Bak de tofu aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Verdeel de saus over het gehele pan en laat het rustig sudderen totdat de saus is ingedikt.