Gestoomde rijst met kip en Chinese worst

4 personen
Gemiddeld
1 uur
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 300g kippendijvlees
  • 2 kopjes rijst
  • kop water
  • 4 plakjes gember
  • 6 gedroogde shiitake paddenstoelen
  • 2 gedroogde Chinese worsten (lap cheong) 

Marinade voor kip

  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl zout
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 tl maiszetmeel

Smaakmakers

  • 1 el sesamolie
  • 1 el zoete sojasaus

Extra benodigdheden

  • 1 stoompan
  • 1 schaal
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Oriental Kitchen Chinese Gedroogde Worst met Rozenblaadjeslikeur Mei Kuei Lu Chiew 500g
Vers
Oriental Kitchen Chinese Gedroogde Worst met Rozenblaadjeslikeur Mei Kuei Lu Chiew 500g
€ 15,70
Mee Chun Sesamolie 125ml Mee Chun Sesamolie 125ml
€ 3,15
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g
€ 3,25
Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml
€ 2,99
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
Niet op voorraad
€ 3,10
Diamond Aluminium Stoompan 30cm Diamond Aluminium Stoompan 30cm
€ 84,85
Calnort Kippenbouillon Poeder 250g Calnort Kippenbouillon Poeder 250g
Niet op voorraad
€ 2,10
Informatie
  1. Was de rijstkorrels totdat het water helder is. Doe de rijstkorrels en de gedroogde paddenstoelen apart van elkaar in een kom en schenk water bij totdat ze onder water staan. Laat het voor minstens een uur wellen. Snijd daarna de gedroogde paddenstoelen in dunne repen, de gember in fijne repen en de gedroogde worsten in dunne plakken.
  2. Snijd het kippendijvlees in gelijke stukken. Leg de stukken kip in een kom en voeg de oestersaus, sesamolie, lichte sojasaus, zout, kippenbouillonpoeder en maiszetmeel toe. Meng alles goed door elkaar en marineer voor minstens een uur in de koelkast. 
  3. Giet het water af en verspreid de rijst over de gehele schaal. Schenk vervolgens 1½ kop water bij.
  4. Leg de gemarineerde kip, de shiitake paddenstoelen en de plakjes gedroogde worst op de rijst.
  5. Stoom de rijst in een stoompan voor 35 minuten of totdat de rijst gaar is. 
  6. Haal daarna de schaal uit de stomer en schenk de sesamolie en zoete sojasaus eroverheen.
Scroll to top
main product photo
Gestoomde rijst met kip en Chinese worst
Op voorraad