Kleefrijst Lo Mai Fan

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Speciale prijs € 2,49 Normale prijs € 3,50
Dagverse Bosui per bos
Vers
Dagverse Bosui per bos
€ 1,50
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Golden Diamond Kleefrijst 1kg Golden Diamond Kleefrijst 1kg
€ 3,35
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
Diepvries
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
€ 8,40
Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g
€ 3,25
Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus 500ml
€ 3,15
Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g
€ 4,65
Informatie
Kleefrijst Lo Mai Fan

Een karakteristiek gerecht uit Guangdong, één van de 8 grote culinaire regio's uit China.

Bereidingstijd 50 minuten


Soort Hoofdgerecht


Herkomst Guangdong, China


Voor 4 personen



INGREDIENTEN


400g kleefrijst
3 lente-uien*
2 sjalotten*
3 teentjes knoflook
2 el gedroogde kleine garnalen
10 gedroogde Chinese paddenstoelen*
3 Chinese worsten (lap cheong)*



Sausmix
2 el oestersaus
4 el Shaoxing rijstwijn
6 tl lichte sojasaus
4 tl donkere sojasaus
4 tl suiker*
2 tl sesamolie
zout en peper (naar smaak)



*Verkrijgbaar bij onze fysieke winkels. Vind hier het dichtstbijzijnde Amazing Oriental filiaal bij jou in de buurt.



BEREIDINGSWIJZE


Week de kleefrijst een nacht in het water, giet het water uit.

Leg de kleefrijst op een diep bord. Stoom het daarna 45 minuten gaar boven een laagje kokend water in een stoompan.

Week de garnalen gedurende 30 minuten en de Chinese paddenstoelen gedurende 1 uur, beide in warm water en apart van elkaar. Laat ze vervolgens uitlekken en knijp het vocht van de garnalen en de paddenstoelen uit. Verwijder vervolgens de steeltjes van de paddenstoelen.

Snijd de Chinese worst, de garnalen en de paddenstoelen in kleine stukjes.

Verwarm olie in een pan. Roerbak op middelmatig vuur de garnalen en de worstvoor enkele minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden sjalotten, de knoflook en de paddenstoelen toe, meng het met de rest van de ingrediënten.

Zet het vuur lager en doe de kleefrijst erbij.Meng in een kom de ingrediënten voor de sausmix en voeg het toe aan de kleefrijst. Roerbak alles goed door elkaar.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg ten slotte de lente-uien toe en roer alles goed om.

Scroll to top
main product photo
Kleefrijst Lo Mai Fan
Op voorraad