Gochujang kippenvleugels

Korea

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Yi Feng Tarwebloem 500g Yi Feng Tarwebloem 500g
€ 2,99
Wang Hot Pepper Paste Fermented 500g Wang Hot Pepper Paste Fermented 500g
€ 5,50
Sempio Jin S Sojasaus 500ml Sempio Jin S Sojasaus 500ml
€ 3,25
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Surasang Sesamolie 160ml Surasang Sesamolie 160ml
€ 5,35
Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g
€ 9,30
Gina Bloemenhoning 300g Gina Bloemenhoning 300g
Niet op voorraad
€ 5,05
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie

Krokante kippenvleugels met een zoete, pikante Koreaanse saus.



Bereidingstijd: 40 minuten


Aantal personen: 4



INGREDIËNTEN:

  • 2 kg kippenvleugels
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 125g tarwebloem
  • 125g aardappelzetmeel

SAUSMIX:

  • 4 el sojasaus
  • 5 el gojuchang basissaus
  • 2 el appelazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 - 6 el honing
  • 1 tl rode pepervlokken (gojucharu)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el geraspte gember
  • 1 sjalotje
  • 4 teentjes knoflook
  • Olie

KIPPENVLEUGELS:

Foto van de ingredienten


1. Was de kippenvleugels en dep ze vervolgens droog.

Foto van chicken wings


Marineer de kippenvleugels met zout, zwarte peper en knoflookpoeder. Zet opzij gedurende 30 minuten. Klop het ei los en voeg dit toe aan de kippenvleugels. Dit zorgt ervoor dat de bloem aan de vleugels blijft plakken.

Foto van chicken wings in een marinade


2. Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een kom. Bedek vervolgens de vleugels met de bloem, druk het goed aan en schud de overtollige bloem eraf.

Foto van chicken wings in bloem


Zet het opzij gedurende 20 minuten.

Foto van chicken wings in een schaal


3. Verhit de olie tot 150 °C. Leg de kippenvleugels voorzichtig in de olie. Draai de vleugels om zodat beide kanten worden gebakken. Bak deze gedurende 8-10 minuten. Haal de kippenvleugels eruit. Verhit de olie vervolgens tot 175 °C. Frituur de kippenvleugels voor de tweede keer totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Foto van gefrituurde chicken wings


SAUSMIX:

Foto van de ingredienten voor de sausmix


1. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Verwarm olie in een pan. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Roerbak tot ze geurig ruiken. Draai het vuur naar middenlaag.



2. Voeg de sojasaus, de gojuchang, de appelazijn, de sesamolie, de gember en de suiker toe. Roer goed om, voeg daarna de honing toe en blijf roeren zodat het niet aan de pan blijft plakken. Voeg vervolgens de rode pepervlokken en de sesamzaadjes toe. Roer alles goed om.



3. Voeg als laatste de kippenvleugels toe en roer goed om zodat de vleugels bedekt zijn met de saus.

Foto van chicken wings bedekt met de saus


Scroll to top
main product photo
Gochujang kippenvleugels
Op voorraad