Gyeran Mari: Koreaanse gerolde omelet
Gyeran mari is een Koreaanse omelet die meestal wordt gegeten als banchan (bijgerecht) tijdens maaltijden of in lunchdozen. Het is erg populair geworden als streetfood, doordat verkopers op indrukwekkende wijze gigantische gyeran mari oprollen, gemaakt met veel eieren!
4 personen
Gemiddeld
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
- 5 grote eieren
- 1 wortel
- 1 lente-ui
- Zout en peper naar smaak
- Olie
Keukenbenodigdheden:
- Sushimat
- Snijd de wortel in dunne reepjes en daarna in blokjes. Snijd de lente-ui fijn. Breek de eieren in een kom. Kluts de eieren en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de wortel en de lente-uien toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verwarm olie op middelhoog vuur. Schenk een deel van het eiermengsel in de pan met behulp van een pollepel. Beweeg de pan zodat alle hoeken zijn bedekt met het ei. Bak de omelet op middellaag vuur totdat de bovenkant een beetje begint te stollen.
- Gebruik een spatel om de omelet omhoog te liften en vouw vier centimeter naar binnen toe. Vouw de omelet meerdere keren dubbel, zodat je een strook hebt van ongeveer 4 cm breed.
- Schuif de omelet naar de zijkant van de hete pan. Smeer nogmaals een beetje olie op bodem van de pan. Giet een laagje ei bij en bak de omelet totdat de bovenkant een beetje begint te stollen. Gebruik nogmaals de spatel om de opgerolde omelet omhoog te liften en vouw het op de omelet. Vouw het meerdere keren dubbel. Herhaal deze stappen voor het overige ei.
- Haal de opgerolde omelet eruit. Om de vorm te behouden, pak je de omelet in een sushimat en laat het afkoelen. Snijd de omelet in de gewenste dikte.