Gyozabakje gevuld met surimisalade
6 personen
Eenvoudig
15 minuten
Japan
Ingrediënten
Op basis van 6 personen
- 1 pak gyozavellen
- 100g surimi-imitatie krabsticks
- 2 tl wasabi
- ½ fles kewpie Japanse mayonaise
- ½ verse limoensap
- ½ komkommer
- olie
Garnering:
- masago (glanzend oranje)
- koriander
Extra benodigdheden
- mini muffinvormbak
- Haal de gyozavellen en masago uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Snijd de komkommer en de surimisticks in kleine reepjes. Voeg de mayonaise, het sap van de limoen en de wasabi toe.
- Meng ze goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Zet het opzij.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een vel en leg het op een van de muffin holtes, druk voorzichtig aan zodat het een cupje wordt, druk de randen goed vast. Herhaal deze stappen totdat alle holtes gevuld zijn met een gyozavel. Smeer de vellen in met een laagje olie
- Bak ze circa 12 minuten midden in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de cupjes eruit en laat ze afkoelen. Vul ze met de salade en garneer de cupjes met de masago en een blaadje koriander.