Ha Cheung Fan: gestoomde rijstflensjes met garnalen
Bereidingstijd: 3 minuten
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
Rijstbeslag:
- 200g rijstmeel (ban cuon meel)
 - 1 tl maiszetmeel
 - ½ tl zout
 - 500ml koud water
 - 1½ tl olie
 - Extra olie voor invetten
 
Vulling:
- 500g garnalen
 - 2 lente-uien
 
Zoete sojasaus:
- 180 ml water
 - 4 el fijne suiker
 - 60 ml sojasaus
 - ½ tl sesamolie
 
Extra benodigdheden:
- Fijne zeef
 - Stoompan
 - Schaal met anti-aanbaklaag
 - Deegschraper
 
BEREIDINGSWIJZE
Blancheer de garnalen kort in kokend water en giet het water af. Zet opzij.
Sojasaus
 Schenk het water en de sojasaus in de steelpan gevolgd door de suiker. Breng het aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie bij. Zet opzij.
Rijstbeslag
Doe het rijstmeel, maiszetmeel en zout in een kom. Zeef het een aantal keer door een fijne zeef zodat alle ingrediënten goed zijn vermengd. Door het zeven, krijg je namelijk een beter en gladder resultaat. Schenk vervolgens water en olie bij. Meng het goed door elkaar en laat het dunne beslag circa een uur rusten.
Rijstbeslag stomen
Breng een pan met water aan de kook. Leg de lege schaal in de stoompan en stoom het circa 2 minuten mee. Haal vervolgens de schaal eruit en smeer het in met olie. Roer even door het dunne rijstbeslag en schep wat van het beslag in de schaal. Verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele schaal. Leg de schaal in de stoompan en stoom het circa 3 minuten op het hoogste vuur.
Rijstflensjes vouwen
Haal het rijstflensje voorzichtig eruit en laat het circa 1 minuut rusten. Smeer in de tussentijd je deegschraper in met een beetje olie. Leg de garnalen in het midden van het rijstflensje. Maak de randen los en vouw het vervolgens op met behulp van je deegschraper. Herhaal de stappen voor de rest van het beslag. Giet de saus over de rijstflensjes heen. Strooi er wat lente-uitjes overheen.