Ha Cheung Fan: gestoomde rijstflensjes met garnalen

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml
€ 2,95
Foreway Roerbakolie 185ml Foreway Roerbakolie 185ml
Niet op voorraad
€ 4,45
Lotus Rijstmeel 400g Lotus Rijstmeel 400g
€ 1,50
Dagverse Bosui per bos
Vers
Dagverse Bosui per bos
€ 1,50
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Diepvries
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Niet op voorraad
€ 15,10
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
Speciale prijs € 4,50 Normale prijs € 6,30
Diamond Aluminium Stoompan 22cm Diamond Aluminium Stoompan 22cm
Niet op voorraad
€ 39,85
Informatie

Bereidingstijd: 3 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN


Rijstbeslag:

  • 200g rijstmeel (ban cuon meel)
  • 1 tl maiszetmeel
  • ½ tl zout
  • 500ml koud water
  • 1½ tl olie
  • Extra olie voor invetten

Vulling:

  • 500g garnalen
  • 2 lente-uien

Zoete sojasaus:

  • 180 ml water
  • 4 el fijne suiker
  • 60 ml sojasaus
  • ½ tl sesamolie

Extra benodigdheden:

  • Fijne zeef
  • Stoompan
  • Schaal met anti-aanbaklaag
  • Deegschraper

BEREIDINGSWIJZE


Blancheer de garnalen kort in kokend water en giet het water af. Zet opzij.



Sojasaus
Schenk het water en de sojasaus in de steelpan gevolgd door de suiker. Breng het aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie bij. Zet opzij.



Rijstbeslag


Doe het rijstmeel, maiszetmeel en zout in een kom. Zeef het een aantal keer door een fijne zeef zodat alle ingrediënten goed zijn vermengd. Door het zeven, krijg je namelijk een beter en gladder resultaat. Schenk vervolgens water en olie bij. Meng het goed door elkaar en laat het dunne beslag circa een uur rusten.



Rijstbeslag stomen


Breng een pan met water aan de kook. Leg de lege schaal in de stoompan en stoom het circa 2 minuten mee. Haal vervolgens de schaal eruit en smeer het in met olie. Roer even door het dunne rijstbeslag en schep wat van het beslag in de schaal. Verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele schaal. Leg de schaal in de stoompan en stoom het circa 3 minuten op het hoogste vuur.

 



Rijstflensjes vouwen


Haal het rijstflensje voorzichtig eruit en laat het circa 1 minuut rusten. Smeer in de tussentijd je deegschraper in met een beetje olie. Leg de garnalen in het midden van het rijstflensje. Maak de randen los en vouw het vervolgens op met behulp van je deegschraper. Herhaal de stappen voor de rest van het beslag. Giet de saus over de rijstflensjes heen. Strooi er wat lente-uitjes overheen.

Scroll to top
main product photo
Ha Cheung Fan: gestoomde rijstflensjes met garnalen
Op voorraad