Hainanese kip met rijst

Singapore

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Sunlee Bevroren Galanga (Laos) 200g
Diepvries
Sunlee Bevroren Galanga (Laos) 200g
€ 2,90
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg
€ 3,50
Chng Kee's Hainanese Kip Rijst Mix 240ml Chng Kee's Hainanese Kip Rijst Mix 240ml
€ 4,85
Dagverse Bosui per bos
Vers
Dagverse Bosui per bos
€ 1,50
Sunlee Bevroren Pandan Bladeren 100g
Diepvries
Sunlee Bevroren Pandan Bladeren 100g
€ 1,55
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Kandijsuiker 400g Kandijsuiker 400g
€ 2,35
Tai Hua Premium Donkere Sojasaus 640ml Tai Hua Premium Donkere Sojasaus 640ml
€ 5,80
Bevroren Maïskip 1st
Diepvries
Bevroren Maïskip 1st
€ 8,95
Golden Diamond Bamboe Prikkers 18cm 100st Golden Diamond Bamboe Prikkers 18cm 100st
€ 2,60
Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten  
Aantal personen: 4



INGREDIËNTEN
Rijst:

  • 3 volle el Hainanese rijstmix 
  • 450g pandanrijst 
  • 500ml water
  • 8 pandanbladeren 

Kip:

  • 1,2 kg kip 
  • 8 pandanbladeren 
  • 8 fijne plakjes gember 
  • 2 lente-uien 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 tl zout
  • 2 tl kippenbouillonpoeder 
  • 2 el sesamolie 

DIPSAUZEN


Zoete sojasaus:

  • 80ml kippenbouillon
  • 80ml donkere sojasaus 
  • 30g kandijsuiker 

Gembersaus:

  • 80g gember 
  • 80ml olie
  • 3 lente-uien 
  • ⅛ tl zout
  • ⅛ tl kentjoer 

Extra benodigdheden:

  • Optioneel: 1 satéstokje 
  • IJsblokjes

ZO MAAK JE HET
Leg een knoop in de pandanbladeren (door de kneuzingen komen de smaken vrij).

Rijst
Was de rijst in de rijstkokerpan en spoel het af totdat het water helder is. Giet het water af en laat de rijst uitlekken in een vergiet. Doe vervolgens de rijst weer in de rijstpan en giet 500 ml water erbij. Schud het potje van de Hainanese rijstmix goed door elkaar, schep er 3 volle eetlepels uit en meng het vervolgens door de rijst heen. Leg de pandanbladeren op de rijst en zet de rijstkoker aan.



Kip
Was de kip en scrub de kip goed in met zout. Het zout zorgt ervoor dat de onzuiverheden loskomen en het velletje glad wordt. Spoel het daarna af en dep het droog. Stop vervolgens 4 plakjes gember, knoflook en de overige pandanbladeren in de kip. Rijg een satéstokje door het onderste deel van de kip zodat de kruiden niet eruit vallen.  



Breng een pan met ruim water aan de kook. Leg de kip voorzichtig in het water, de kip moet net onder water staan. Voeg vervolgens de lente-uien, de overige gember en de kippenbouillonpoeder toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat de kip voor circa 10 minuten doorkoken. Draai het vuur vervolgens naar de laagste stand en dek de pan af met een deksel. Laat de kip langzaam garen voor circa 35 minuten en zorg ervoor dat het deksel gedurende de kooktijd op de pan blijft.

Haal de kip daarna eruit en leg de kip in het ijswater voor circa 10 minuten. Laat de kip uitlekken en smeer vervolgens de kip geheel in met sesamolie. Bewaar de kippenbouillon voor de dipsauzen.

Zoete sojasaus
Verwarm de kippenbouillon, de donkere sojasaus en de suiker in een steelpan. Roer af en toe door de saus totdat de suiker is opgelost.

Gembersaus
Rasp de gember en snijd de lente-uien fijn. Leg de lente-uien in een kom en daar bovenop de gember. Verwarm de olie tot het kookpunt en zet het vuur uit.  Giet voorzichtig de olie bij de kom met gember en lente-uien, en meng alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en kentjoer.

Serveer de kip met rijst en de dipsauzen.




Scroll to top
main product photo
Hainanese kip met rijst
Op voorraad