Halo Halo: Filipijns gemengd dessert

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Aroy-D Jackfruit in Siroop 565g Aroy-D Jackfruit in Siroop 565g
€ 3,80
Lychees in Siroop 567g Lychees in Siroop 567g
Niet op voorraad
€ 2,50
Hang Tai Gedroogde Sagoparels 400g Hang Tai Gedroogde Sagoparels 400g
Niet op voorraad
€ 4,20
Friesche Vlag Gecondenseerde Volle Melk met Suiker 397g Friesche Vlag Gecondenseerde Volle Melk met Suiker 397g
€ 2,75
Florence Kokosnoot Reepjes in Siroop Macapuno 340g Florence Kokosnoot Reepjes in Siroop Macapuno 340g
Niet op voorraad
€ 4,60
Mango Plakjes 500g
Diepvries
Mango Plakjes 500g
Niet op voorraad
€ 5,75
Informatie

Halo halo betekent letterlijk “mix-mix” en is een typisch gerecht uit de Filipijnse keuken. Filipijnse keuken heeft namelijk invloeden van verschillende landen. Ontdek nu het hoogtepunt van de Filipijnse multiculturele cuisine!



Bereidingswijze 5 minuten
Type dessert


Herkomst Philippines
Voor 6 personen



Ingrediënten

  • 6 bolletjes ube ijs
  • 1 blik jackfruit
  • 1 blik lychees
  • 1 pot kokosslierten in siroop
  • 1 pak diepvries mango
  • 1 blik Japanse azukibonen
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • Schaafijs of stukjes ijsblokjes

Óf een combinatie naar eigen smaak van de onderaan gelinkte producten!

Jelly snoepjes

  • 1 pak Robertsons jellypoeder (smaak naar keuze)
  • 12g gelatinepoeder
  • 70g fijne suiker
  • 340ml kokend water

Sago
  • 4 el sago parels
  • 1 liter water

Extra benodigdheden
Grote glazen

Bereidingswijze


Stap 1: Jelly snoepjes
De jelly snoepjes kun je een dag van tevoren maken. Doe 1 pakje jellypoeder, suiker en de gelatinepoeder in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg al roerend het water toe, blijf roeren tot alles is opgelost. Doe de jelly in een rechthoekige schaal en laat het geheel afkoelen. Zet de schaal in de koelkast. Zodra de jelly hard is geworden, snij je ze in blokjes.


Stap 2: Sago
Kook 1 liter water, zodra het water kookt, voeg je de sagoparels toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de sago gedurende 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten nagaren met de deksel op de pan. De sagoparels zijn klaar als ze transparant zijn. Spoel ze af met koud water en laat de sago uitlekken in een vergiet. Zet het opzij.


Stap 3: Samenstelling
Vul ¾ deel van je glas met je lievelings-ingrediënten en vul de rest van het glas met schaafijs. Daarbovenop een bolletje ijs met een stukje leche flan..

Stap 4: Garnering
Giet vervolgens twee eetlepels gecondenseerde melk over het ijs heen.


Kainan na! Smakelijk eten!

Scroll to top
main product photo
Halo Halo: Filipijns gemengd dessert
Op voorraad