Hiyashi Chuka: Chinese stijl koude ramennoedels

China

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Uchibori Maroyaka Sanmi No Kome Su Rijstazijn 500ml Uchibori Maroyaka Sanmi No Kome Su Rijstazijn 500ml
€ 4,05
Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g
€ 3,25
Dondon Instant Japanse Ramen 4x180g Dondon Instant Japanse Ramen 4x180g
Niet op voorraad
€ 4,10
Wangzhihe Sesampasta 225g Wangzhihe Sesampasta 225g
€ 3,45
Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g
€ 1,40
Kikkoman All-Purpose Sojasaus 250ml Kikkoman All-Purpose Sojasaus 250ml
€ 4,55
Kadoya Puur Sesamolie 163ml Kadoya Puur Sesamolie 163ml
€ 5,30
Informatie

Deze kleurrijke noedels zijn een frisse bite op een hete zomerdag. Ontdek nu één van de favoriete koude Japanse noedelgerechten geïnspireerd op de Chinese keuken!

Bereidingstijd 10 minuten
Aantal personen 2




Ingrediënten

  • 480g ramennoedels
  • 2 eieren
  • Snufje grof zout
  • 1 tl suiker
  • 60g ham
  • ½ komkommer
  • 70g taugé

Gemarineerde shiitake paddestoelen

  • 3 shiitake paddestoelen
  • 1 kopje water
  • 1½ el suiker
  • 1 el sojasaus

Dipsaus

  • 1 kopje dashi
  • 4 el sojasaus
  • 1½ el suiker
  • 2½ el rijstazijn
  • ½ el sesamolie
  • 1 el sesampasta
  • 10g gember


Voorbereiding
Bereid van te voren de shiitake paddestoelen door ze te blancheren in het mengsel van water, suiker en sojasaus. Bewaar mét marinade in een afgesloten bakje in de koelkast. Voor het serveren, snij je ze in dunne reepjes.


Stap 1
Bereid de dashi volgens de verpakking. Laat het afkoelen. Schenk dit mengsel in een kom en plaats de kom in een bak ijswater. Meng de dashi, sojasaus, geperste gember, suiker en rijstazijn in de kom. Voeg de sesamolie en sesampasta toe. Roer goed.



Stap 2
Snij het onderkantje van de taugé af en blancheer. Giet het water af, voeg zout toe en gebruik een waaier om de taugé snel af te laten koelen. Snij de komkommer schuin en in dunne plakken. Vervolgens snij je de dunne plakken in reepjes.

Stap 3
Kluts de eieren en breng op smaak met suiker en zout. Bak 2-3 dunne omeletten in een tamagoyaki pan met een beetje olie. Laat de dunne omeletten afkoelen en snij ze in dunne reepjes. Snij de ham ook in dunne reepjes van ongeveer dezelfde maat.


Stap 4
Verhit ruim water tot het kookt, en bereid de noedels volgens de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet onder stromend koud water. Wring het vocht uit en leg op een mooi bord.



Stap 5
Leg de ei, ham, komkommer, taugé en gesneden shiitake paddestoelen op de noedels, en verdeel deze op een manier dat de verschillende kleuren mooi uitkomen. Schenk de saus erover en voeg mosterd toe naar eigen voorkeur. Snij eventueel roze gember in dunne reepjes en leg deze op de top van de noedels als garnering.




Itadakimasu! Eet smakelijk!

Scroll to top
main product photo
Hiyashi Chuka: Chinese stijl koude ramennoedels
Op voorraad