Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Deze pittige en zure soep is een klassieker in Chinese restaurants! Maak het nu zelf thuis, geheel naar smaak.
INGREDIËNTEN
- 200g tofu
- 170g bamboespruiten
- 110g judasoor
- 110g gedroogde champignons
- 2 eieren
- 1,4 liter water
- 4 el maïzena
- 1 el bosui
- 1 el koriander
Kruiden:
- 3 el Lee Kum Kee Kruidige Rijst azijn
- 3 el Shaoxing rijstwijn
- 2 el Lee Kum Kee Gekruide Sojasaus
- 1 el Lee Kum Kee Pure Sesam Olie
- 2 tl gemalen witte peper
BEREIDINGSWIJZE
Week de gedroogde paddenstoelen totdat ze zacht zijn. Snijd de tofu in reepjes. Snijd de bamboespruiten, judasoor en gedroogde paddenstoelen in dunne reepjes (julienne). Hak de bosui en koriander fijn. Klop de twee eieren los.
Doe alle ingrediënten (behalve de eieren, bosui, koriander en maïzena) in een grote pan en breng ze aan de kook. Voeg alle kruiden toe, roer licht door en breng alles weer aan de kook. Bind de soep met maïzena. Voeg er dan de eieren aan toe en roer alles goed door.
Serveer in een soepkom. Bestrooi met bosui en koriander.