Japanse groene thee wordt gemaakt met matchapoeder, wat bestaat uit de beste kwaliteit gedroogde en vermalen theebladeren. Matcha wordt gezien als een van de gezondste groene theesoorten, en is dan ook dé thee voor Japanse theeceremonies.
Ingrediënten:
- Matchapoeder
- 70-75 ml water
Benodigdheden:
- Matchaklopper (chasen)
- Matchalepel (chashaku)
- Matchakom (chawwan)
Zo maak je het:
Kook water en laat het 3 tot 4 minuten afkoelen tot circa 75-80 °C.
Schep intussen 1 tot 2 matchalepels (of ½ theelepel) aan poeder in de matchakom. Stamp de poeder met de klopper zachtjes fijn zodat de matcha straks beter oplost en lekkerder schuimt.
Voeg het warme water toe aan de poeder. Klop de matcha op met een “M” of “W” beweging, totdat er een fijne lichtgroene schuimlaag op de matcha komt.
Tip:
Matcha thee kan ietwat bitter smaken. Daarom wordt er vaak Japans snoepgoed bij geserveerd. Maak nu zelf Japanse snoepjes met ons recept voor rakugan higashi.