Deze satés zijn gemaakt van kippendijen, waardoor ze heerlijk mals zijn. Naast de gebruikelijke satésaus die op tafel staat, is het heerlijk om ze te dippen in ketjapsaus.
Bereidingstijd: 10 minuten
Soort: Gevogelte
Oorsprong: Indonesië
Porties: Voor 5 personen
Ingrediënten
300g kippendijen
Marinade
2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
1 tl komijnpoeder
1 el verse gember
2 teentjes knoflook
1 citroen
1 sjalot
1 tl bruine suiker
Dipsaus
120 ml ketjap manis
1 el sambal oelek
½ tl sesamolie
1 sjalot
Sap van 1 limoen
2 tl bruine suiker
3 teentjes knoflook
Bijgerechten
Kroepoek
Extra benodigdheden
Bamboeprikkers
Bereidingswijze
Stap 1: Doe de bamboeprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.
Stap 2: Was de kip en dep het droog. Snijd de kip in gelijke blokken.
Stap 3: Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de citroen in plakjes. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Stap 4: Voeg de kip toe aan de marinade gedurende 3 uur of 1 hele nacht in de koelkast.
Stap 5: Rijg de stukjes kip aan de bamboeprikkers.
Stap 6: Rooster de kip in gedurende 10 minuten en keer halverwege de bereidingstijd om.
Stap 7: Ketjapsaus:
Snijd de sjalotten en de knoflook kort in de pan. Voeg vervolgens de sambal en de suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg daarna de ketjap manis toe gevolgd door het limoensap. Roer nogmaals alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje sesamolie toe voor extra smaak.
Smakelijk eten!