Indonesische kipsatéspiesjes

Indonesië

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
ABC Kecap Asin Zout 600ml PVC ABC Kecap Asin Zout 600ml PVC
€ 3,40
Udang Mas Garnalen Borrel Kroepoek 80g Udang Mas Garnalen Borrel Kroepoek 80g
€ 1,70
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Niet op voorraad
€ 6,95
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Golden Diamond Bamboe Prikkers 18cm 100st Golden Diamond Bamboe Prikkers 18cm 100st
€ 2,60
Golden Diamond Sambal Oelek Premium 375g Golden Diamond Sambal Oelek Premium 375g
Niet op voorraad
€ 1,95
Cap Bango Ketjap Manis 275ml Cap Bango Ketjap Manis 275ml
Niet op voorraad
€ 3,85
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Mee Chun Sesamolie 125ml Mee Chun Sesamolie 125ml
€ 3,15
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Informatie

Deze satés zijn gemaakt van kippendijen, waardoor ze heerlijk mals zijn. Naast de gebruikelijke satésaus die op tafel staat, is het heerlijk om ze te dippen in ketjapsaus.



Bereidingstijd: 10 minuten
Soort: Gevogelte
Oorsprong: Indonesië
Porties: Voor 5 personen



Ingrediënten

300g kippendijen


Marinade


2 el ketjap manis


1 el ketjap asin


1 tl komijnpoeder


1 el verse gember


2 teentjes knoflook


1 citroen


1 sjalot


1 tl bruine suiker


Dipsaus


120 ml ketjap manis


1 el  sambal oelek


½ tl sesamolie


1 sjalot


Sap van 1 limoen


2 tl bruine suiker


3 teentjes knoflook


Bijgerechten


Kroepoek


Extra benodigdheden


Bamboeprikkers



Bereidingswijze



Stap 1: Doe de bamboeprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.



Stap 2: Was de kip en dep het droog. Snijd de kip in gelijke blokken.

 


Stap 3: Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de citroen in plakjes. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom.



Stap 4: Voeg de kip toe aan de marinade gedurende 3 uur of 1 hele nacht in de koelkast.



Stap 5: Rijg de stukjes kip aan de bamboeprikkers.



Stap 6: Rooster de kip in gedurende 10 minuten en keer halverwege de bereidingstijd om.



Stap 7: Ketjapsaus:
Snijd de sjalotten en de knoflook kort in de pan. Voeg vervolgens de sambal en de suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg daarna de ketjap manis toe gevolgd door het limoensap. Roer nogmaals alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje sesamolie toe voor extra smaak.



Smakelijk eten!


Scroll to top
main product photo
Indonesische kipsatéspiesjes
Op voorraad