Jajangmyeon - Noedels in zwarte bonensaus

Jajangmyeon is een populair Koreaans-Chinees noedelgerecht met zwarte bonensaus en dikke noedels.

4 personen
Gemiddeld
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen

Ingrediënten 
4 pakken Koreaanse instant noedels
200g varkensspek
4 kant-en-klare vastkokende aardappels
1 courgette
½ krop spitskool
1 ui
3 knoflooktenen
3 plakken gember
½ tl kippenbouillonpoeder
250 ml heet water
2½ el olie

Sausmix
250g chun jang (Koreaanse geroosterde zwarte bonensaus)
2 el suiker  
1 el oestersaus

Bindmiddel
2 el water
½ tl maiszetmeel

Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Shirakiku Bevroren Gekruide Masago Glimmend Oranje 500g
Diepvries
Shirakiku Bevroren Gekruide Masago Glimmend Oranje 500g
€ 16,85
Wang Geroosterde Zwarte Bonen Pasta 500g
Aanbieding 49%
Wang Geroosterde Zwarte Bonen Pasta 500g
Speciale prijs € 2,99 Normale prijs € 5,85
S&B Wasabipasta 43g S&B Wasabipasta 43g
€ 1,99
Happy Belly Bevroren Gyoza Vellen 10x10cm 300g
Diepvries
Happy Belly Bevroren Gyoza Vellen 10x10cm 300g
€ 2,40
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
Diepvries
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
€ 4,40
Informatie
  1. Haal de noedels uit de verpakking, de smaakmakers die erin zitten kan je gebruiken voor een ander gerecht. Kook de instant noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het water af en zet de noedels apart.
  2. Snijd de aardappels en de courgette in blokken. Snijd de ui en de spitskool in grove repen en hak de knoflook fijn. Snijd de gember in fijne reepjes en het varkensspek in blokjes van 2 cm.
  3. Schep de kippenbouillonpoeder in een kom en schenk 250 ml gekookt water bij. Zet opzij.
  4. Verwarm 2½ eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur.  Voeg de geroosterde zwarte bonensaus toe gevolgd door de suiker en de oestersaus. Bak de zwarte bonensaus onder constant roeren voor 2 minuten. Schep vervolgens de saus eruit en zet opzij.
  5. Voeg eventueel nog een beetje olie in de pan. Doe de varkensspekjes en de aardappelen in de pan en roerbak voor ca. 5 minuten. Voeg vervolgens de gember, knoflook en ui toe en fruit het kort aan. Doe daarna de courgette en spitskool bij en meng alles goed door elkaar. Bak tot de groente zacht zijn geworden.
  6. Schep de gebakken zwarte bonensaus terug in de pan en meng alles goed door elkaar totdat alles bedekt is met de saus.
  7. Schenk de kippenbouillon bij en laat het voor 3 à 4 minuten koken. Voeg eventueel wat suiker toe als je het te zoutig vindt. Meng in een kom 2 eetlepels water met een ½ theelepel maïzena. Schenk de bindmiddel in de saus en roer totdat het een beetje is ingedikt. Verdeel de saus over de 4 kommen noedels. Serveer met gele ingelegde rettich.  
Scroll to top
main product photo
Jajangmyeon - Noedels in zwarte bonensaus
Op voorraad