Dit eenvoudige gerecht is onderdeel van een traditioneel Japans spelletje, nagashi somen. Het spel houdt in dat je noedels vangt die door een pijp stromen. Lees meer.
Deze koude noedels zijn een ideaal zomergerecht. Heel makkelijk te bereiden ook. Probeer het nu zelf!
Bereidingstijd 5 minuten
Aantal personen 2
Ingrediënten
300g somen noedels
200ml tsuyu soep
Toppings (optioneel)
1 stengel Chinese knoflook (schuin gesneden, in ruitjes)
1 stengel bosui (dungesneden)
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om de noedels koud te maken.
Stap 2
Schenk de tsuyu in een kommetje. Voeg toppings toe naar eigen voorkeur.
Stap 3
Serveer met je favoriete dungesneden groenten en eventueel afgekoelde tempura (groenten en garnalen in een jasje van beslag, gefrituurd). Klaar is kees!
いただきます!(itadakimasu) Eet smakelijk!