Dit traditionele, authentieke noedelgerecht uit Japan is overal in Japan te vinden gedurende de warme zomermaanden. Ontdek de bite & verfrissende kick van dit klassieke Japanse gerecht!
Bereidingstijd 10 minuten
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 250g sobanoedels
- 100g soba tsuyu (koud soepje)
- 1 stengel Chinese knoflook (diagonaal in kleine stukjes gesneden)
- 5g wasabi
- 20g yam, geraspt
- 1 stengel bosui (diagonaal gesneden in kleine stukjes)
- Snippers geroosterd zeewier
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de soba noedels volgens de verpakking. Zorg dat de noedels gaar zijn maar nog een bite hebben. Giet af in een vergiet en spoel af onder de kraan. Plaats de noedels op een bord. Leg er voor het serveren een paar ijsblokjes op en roer deze door de noedels. Deze zorgen ervoor dat je noedels flexibel blijven. Garneer eventueel met zeewiersnippers.
Stap 2
Schenk de tsuyu in een kommetje of kopje. Voeg bosui, Chinese knoflook en wasabi naar uw voorkeur. Roer tot de wasabi is opgelost.
Extra stap
Benieuwd naar een echt Japanse dip? Bereid tororo door een beetje yam te raspen. Dit fluffy witte goedje geeft je noedels een verrassend zachte smaak!
Nu hoef je de noedels alleen te dippen in de tsuyu en te proeven. Makkelijk hè?
いただきます!(itadakimasu) Eet smakelijk!