Japanse currytaart

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
S&B Currysaus Mix Mild 92g S&B Currysaus Mix Mild 92g
€ 3,50
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Niet op voorraad
€ 6,95
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie

Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6



Ingrediënten
- 1 pak Japanse curry
- 300g kippendijen
- 4 aardappelen
- 4 kleine wortels
- 1/2 prei
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 fuji appel
- 2 pakken bladerdeeg (koelkast)
- 400 ml water
- 1 ei
- olie

Extra benodigdheden:
- Bakvorm (ø 26 cm)


Bereidingswijze
1. Snijd de kip, aardappelen, wortels, prei en appels in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe. Roer de kip gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de uien en de knoflook toe. Roer de uien en knoflook tot er een aromatisch geur vrijkomt. Schep het eruit en zet het opzij.

3. Doe nogmaals olie in de pan en voeg stukjes aardappel en wortel toe. Roer dit gedurende 2 miuten en giet vervolgesn 400ml water in. Breng het tot de kook en draai het vuur vervolgens naar de middelste stand. Kook de ingrediënten totdat ze zacht zijn.

4. Voeg de curry toe en roer voorzichtig tot de curry vermengd is met de rest van de ingrediënten.

5. Voeg daarna de kip, gevolgd door de prei en de stukjes appel toe.

6. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en gebruik 1 pakje voor de bodem en 1 pakje voor de bovenkant.

7. Strooi de werkplek met bloem en rol het deel gelijkmatig uit. Draai het deeg een kwartslag om en rol opnieuw rustig over het deeg.

8. Zorg dat het deeg groter is dan de oppervlakte van je bakvorm.

9. Met een deegroller pak je het deeg op en leg je over de bakvorm heen. Druk voorzichtig de zijkanten eruit. Snijd het overige deeg met de achterzijde van je mes los en haal het eraf. Prik een aantal gaatjes in het deeg. Herhaal deze stappen voor de bovenkant.

10. Verwarm de oven voor op 200 graden.

11. Vul de taart met curry vulling en bekleed de bovenkant met het overige deeg.

12. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en prik een paar gaatjes in de bovenkant van het deeg.

13. Zet de taart in de oven en bak het voor 35 tot 40 minuten totdat het goudbruin en stevig is.



Scroll to top
main product photo
Japanse currytaart
Op voorraad