Okonomiyaki: Japanse pannenkoek

Okonomiyaki is een hartige pannenkoek uit Japan. Het beslag en de toppings verschillen per regio. “Okonomi” betekent namelijk letterlijk “wat je maar wilt”. Probeer eens onze vegetarische versie!

2 personen
Gemiddeld
15 minuten
Japan
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
  • 8 el glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 8 el water
  • 50g kool, in kleine blokjes gesneden
  • 25g ui, in kleine blokjes gesneden
  • 25g wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 25g suikermais kernels
  • 15g koriander, grof gesneden
  • 1 el Lee Kum Kee glutenvrije lichte sojasaus
  • 1/4 tl witte peper gemalen

Dressing

  • 4-6 el Sriracha Mayo
  • 1 tl zeewierpoeder (optioneel)
  • 1 tl koriander, grof gesneden (optioneel)
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee Glutenvrije Lichte Sojasaus 250ml Lee Kum Kee Glutenvrije Lichte Sojasaus 250ml
€ 3,40
Green Dragon Zelfrijzende Meel 1.5kg Green Dragon Zelfrijzende Meel 1.5kg
€ 4,69
Sunlee Zoete Hele Maiskorrels 410g Sunlee Zoete Hele Maiskorrels 410g
€ 1,65
Informatie
  1. Doe, voor het beslag, alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.
  2. Verhit 2 el plantaardige olie in een anti-aanbakpan en voeg het beslag toe. Gebruik een spatel om de pannenkoek plat te drukken totdat deze ongeveer 2 cm dik is.
  3. Bak de pannenkoek op laag vuur totdat beide kanten goudbruin zijn.
  4. Leg de pannenkoek op een bord en doe er de Sriracha Mayo overheen. Bestrooi vervolgens de pannenkoek met het zeewierpoeder en koriander voordat u de pannenkoek opdient.
  5. Smakelijk eten!
     
Scroll to top
main product photo
Okonomiyaki: Japanse pannenkoek
Op voorraad